Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde düzenlenen "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyasında toplanan 10 tır yardım malzemesinin Haleplilere ulaştırılmak üzere düzenlenen uğurlama törenine katıldı.

Yardım malzemesi yüklü 10 adet tırı uğurlamak için Müftülük binası önünde düzenlenen programda konuşan Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu; “Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu Halep’teki zulüm gören kardeşlerimiz için milli seferberlik çağrısına Niğdeli kardeşlerimiz ellerinden geldiğince iştirak ediyorlar. Bu günde bunun en güzel örneğini hep birlikte yaşıyoruz.

Milletimiz büyük bir Millet, Devletimiz büyük bir Devlettir. Ne zaman nerede hangi coğrafyada olursa olsun, hangi dinden olursa olsun zorda kalan zulüm altındaki insanlara geçmişte olduğu gibi bundan sonrada Milletimiz ve Devletimiz yardım elini uzatmaya devam edecektir.

Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı’mız ve Türkiye Diyanet Vakfı’mız Müftülükler ve Din Görevlilerimiz aracılığıyla bir yardım kampanyası başlattı. Bizde Niğdeli hayırseverler olarak yardım kampanyasına iştirak ediyoruz.

Ben bu kampanyadan desteklerini esirgemeyen Niğdeli vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyor; Allah yardımlarını kabul etsin diyorum. Ayrıca bu güzel işte çalışan, emek veren Müftülük Personelimize ve Din Görevlilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah gerek Suriye’de gerek Halep’te, Irak’ta, Kerkük’te, Telafer’de, Doğu Türkistan’da, Arakan’da ve dünyanın neresinde olursa olsun zulüm gören kardeşlerimizin biran önce zulümden kurtulması temennisiyle bu yardımların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
 



 
Editör: TE Bilişim