Niğde Otobüs terminalinin çatısı uçtu bir kişi yaralandı.

Niğde'de aşırı rüzgar nedeniyle şehirlerarası otobüs terminal binasının çatısı uçarken enkaz altında kalan 1 kişi yaralandı, 16 kişi de sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastanelik oldu. 




Kent merkezinde gece başlayan ve etkisini sabah saatlerinde arttıran rüzgar hayatı felç etti. Saatte hızı 60 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle Hıdırlık Mevkii'ndeki şehirlerarasıterminalinin çatısı uçtu. Otogarda taksicilik yapan 44 yaşındaki Doğan Güneş
çatıdan uçan bir parça ile kırılan camların vücuduna isabet etmesi sonucu yaralandı. Hayati tehlikesi bulunmayan Güneş, götürüldüğü 
Niğde Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.






 
Şehir Merkezinde her 15 dakika da bir Elektrikler kesildi
 
Niğde’de geçtiğimiz hafta Cuma akşamı başlayan şiddetli fırtına Cumartesi günü  Niğde kent merkezinde hayatı felç etti. Gelişi güzel ve tedbirsiz şekilde takılmış bir çok işyerlerinin tabelaları düştü, insanlar çarşı içinde tedirgin gezdiler. Bütün bunların yanında hemen hemen 15 dakika da bir olmak üzere şehir merkezinde elektrikler kesildi. Bu da Niğde’nin elektrik altyapısının çok yetersiz olduğunu gösteriyor.
 


 
16 Kişi Sobadan Zehirlendi


Niğde'de 16 kişi de sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastanelik oldu. 
 
Rüzgarın etkisiyle sobadan çıkan karbonmonoksit gazından 2'si çocuk 16 kişi hastanelik oldu. Zehirlenenlerden M.U.'nun hayati tehlikesi olduğu ve Adana Balcalı Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi. Sobadan çıkan korbonmonoksit gazından zehirlenen iki çocuk ise, Niğde Dr. Doğan Baran ÇocukHastanesi'ne kaldırıldı.





 
 
Kar Yağışı, Tag Otoyolunu Ulaşıma Kapattı
 
Niğde'nin Çamardı İlçesi'nde de Pozantı'ya ulaşım sağlayan köy yollarının etkili kar yağışı nedeniyle kapandığı öğrenildi. 
 
 
Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Adana'nın Pozantı İlçesi kesimi, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Kalınlığı 20 santimetreyi bulan kar nedeniyle Pozantı- Akçatekir arasında ulaşım durdu, yaklaşık 5 kilometreyi bulantaşıt kuyruğu oluştu. 


Toros dağlarının eteklerinde 780 rakımlı Pozantı'da kar yağışı sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Kar yağışı nedeniyle TAG otoyolu
 
Pozantı ile Akçatekir arasındaki 20 kilometrelik kesim ile ilçe merkezinden geçen D- 750 karayolu ulaşıma kapandı. Pozantı'ya 4 kilometre uzaklıktaki kesimde yolcu otobüsleri, kamyonlar ve otomobiller rampa yolda kar yağışı etkisini artırınca ilerleyemedi. Yaklaşık 5 kilometreyi bulan taşıt kuyruğu oluştu. 


Editör: TE Bilişim