CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, bir yıldır RTÜK’e takılan Sözcü TV’nin logo değişikliğinin bir an önce onaylanması gerektiğini söyledi. 

Bir haber bahane edilen kapatılan Odatv.com sitesinin açılmasını isteyen Gürer, basın kartlarına erişimi zorlaştırıp, iptali kolaylaştıran keyfi uygulamalara da son verilmesi gerektiğini belirtti. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, Sözcü TV ve Odatv.com sitelerine uygulanan yaptırımlar ile basın kartlarının iptalini kolaylaştıran yönetmelikle ilgili eleştirilerini sıraladı. 

SÖZCÜ TV’NİN LOGO DEĞİŞİKLİĞİ 

BİR YILDIR NEDEN ONAYLANMIYOR?

Gürer, ülkemizin en önemli gazetelerinden olan Sözcü gazetesinin, okuyucu taleplerini dikkate alarak bir yıl önce Sözcü TV için RTÜK'e başvuruda bulunduğunu hatırlattı. Tüm belgeleri eksiksiz tamamlayıp dosyasını teslim eden Sözcü TV'nin logo değişikliği halen onaylanmamasının nedenini soran Gürer, “ Anayasal güvence altındaki basın özgürlüğü ve yurttaşın haber alma hakkı hangi keyfilikle engellenmektedir? Sözcü TV'nin yayına başlaması için logo değişikliği bir an önce onaylanmalıdır” dedi. 

ODATV.COM’UN SUÇU NE?

"Odatv.com" sitesinin de bir yılı aşkın süredir haber bahane edilerek kapatılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Anayasa Mahkemesinin emsal kararları dikkate alınıp derhâl Oda TV’nin açılması gerektiğini belirtti. 

BASIN KARTLARINDAKİ KEYFİ 

UYGULAMA MAĞDURİYET YARATIYOR 

TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında basın kartlarıyla ilgili yönetmelikle ortaya çıkan mağduriyetlere de değinen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ”Basın kartlarına erişimi zorlaştıran, iptali kolaylaştıran yönetmelik keyfî uygulamalara yol açmıştır. Basın kartları iktidar yanlısı değil, habercilik yapanın hakkıdır; engellenmemelidir. Sözcü TV ve Oda TV'yle ilgili yaptırımlar sona erdirilmeli ve talepleri bir an önce karşılanmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim