CHP Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer Bor Şeker Fabrikasında  Müdür,Sendika Başkanı ve İşçileri ziyaret ederek görüştü.  Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer işçilerin sorunlarını da dinledi.

 

 Şeker Fabrikasında yıllardır süren geçici işçi sorununun çözümlenmesi gerektiğini ifade eden Ömer Fethi Gürer şöyle dedi.- Şeker Fabrikasında Kanun gereği  180 gün üzerinde çalışamayan işçiler mevcuttur. Geçici olarak tanımlanan işçilerden bazıları 20 yıldır aynı fabrikada aynı koşullarda çalışmak durumunda bırakılmışlardır. Geçici işçilerin mağduriyeti yanında yeni ustada yetişmemesi üretim zincirini ileri ki süreçte sorunlu kılması da olasıdır. Usta çırak ilişkisi ile işletmede eleman yetişmesinin önü geçici işçilerin varlığı nedeni sorunlu duruma ermiştir. Kadro eksikliği iş kazalarının yaşanmasına adeta davetiye çıkarmaktadır. Kadro eksikliği nedeni ile üretimin gelecek yıllarda sekteye uğraması olasıdır. Şeker Fabrikasında çalışan emekçilerin sorunları CHP iktidarında çözüm bulacaktır. .”dedi.

 

PANCAR ÇİFTÇİSİ MAĞDUR

 Pancar ekimi yapan çiftçisinde sorunları olduğuna değinen CHP Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer kota uygulamasının yanında pancar çiftçisinin ürettiği üründen verdiği emek ve masraf kadar gelir elde edemediğini bu nedenle pancar ekim alanlarının giderek düştüğünü ifade etti. Tapu uygulamasına başlanmasının da çiftçi üzerinde olumsuz bir etki yarattığını söyledi. pancar çitçisinin de sorunlarının çözülmesi gerektiğini  belirtti.

ASGARİ ÜCRET 1500 TL OLACAK

 

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer  Asgari ücret üzerinde vergi yükünün kaldırılacağını, Asgari ücretin en az 1500 Tl olacağını, Asgari ücret  artışından kaynaklı sigorta ve işsizlik sigortası primlerinde  herhangi bir artış yapılmayacağını,iş verene ek maliyet  getirilmeyeceğini, Asgari ücret,her yıl,enflasyon farkı ve  ekonomik iyileşmeye bağlı olarak artacağını da ifade etti. 7 Haziran seçimleri öncesi Asgari ücret artışını işverene şikayet edenlerin bugun  1300 Tl kadar asgari ücreti çıkaracağız dediğine de vurgu yapan Gürer  Başbakan asgari ücreti artıracağım diyeceği yerde iktidarda  hemen şimdi asgari ücret komisyonunu toplayıp artırsın”diye konuştu.

 



Editör: TE Bilişim