Niğde Belediyesi, leasing yöntemiyle maliyetini 3 yılda amorti edecek aralarında iş makinesi ve özel donanımlı araçların da yer aldığı toplamda 42 tane aracı satın alarak belediye araç filosunu güçlendirdi.

Niğde Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında aldığı yetki ile girişimde bulunarak Belediyede bulunan kiralık hizmet araçlarını daha düşük maliyetle belediye bünyesine kazandıran Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir hizmet araçlarını yenileyerek belediye araç filosuna 42 araç daha dahil etti.

Açılış programında konuşan Belediye Başkanı Özdemir; “Niğde Belediyesi olarak leasing yöntemiyle 42 adet aracın alımını gerçekleştirdik. 11 Adet Çöp Kamyonu 18 adet hafif ticari 2 adet damperli kamyon 1 adet levha çakma makinası 3 adet ilaçlama makinası 2 adet kaldırım üzeri süpürge aracı 1 adet kazıcı yükleyici iş makinası 1 adet traktör 1 adet çöp taksi aracı alımı yaparak yaklaşık 9 Milyon Türk Lirası bir yatırımı gerçekleştirdik ve bu araçları halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bunun yanı sıra 2 adet çöp kamyonunu ve bir adet süpürge aracını da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan hibe olarak aldık. Toplamda 42 adet aracımızı bu gün açılış programımız sonrasında hizmete sunuyoruz. Alımını yaptığımız araçlar sonrasında belediyede bundan sonra kiralık araç kullanılmayacak. Bütün araçlar belediyemizin mülkiyetine geçiyor. Leasing yöntemi ile 36 ay içerisinde bu araçların ödemesi gerçekleştirilecek. Bu güne kadar kiralık araçlara aylık ne kadar ödeme yaptıysak 3 yıl daha aynı ödemeyle devam ederek ekstra bir ödeme ve bütçe ayırmadan ödemeleri 36 ay daha devam ettirerek araçların hepsini Niğde Belediyemize kazandırmış olduk. Emeği olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu proje bizim belediyemizin, meclis üyelerimizin, personelimizin projesi. Bu proje yapacağımız hizmetlerin bir başlangıcı inşallah. Çok daha büyük projelerle bu işlere devam edeceğiz” dedi

Büyük Projelerin Ardı Arkası Kesilmeyecek

Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Büyük projelerin bundan sonra da ardı arkası gelecek. Niğde belediyesi olarak bir arıtma tesisi yapımını gerçekleştiriyoruz toplamda 150 milyon Türk Lirasına mal olacak bir tesis. 31 Mart sonrasında başlamış olan ödemeler kapsamında bu güne kadar 80 milyon Türk Lirası hakedişi yapılmış proje 2021 yılında bitmesi planlanıyordu. Fakat girişimlerimiz sonucu tesisin 2020 yılının altıncı ayına kadar 400 bin nüfusa hizmet edecek arıtma tesisimizi teslim alacağız. Yapımı gerçekleştirilen tesis gerektiğinde 800 bin nüfusa hitap edecek şekilde büyütülebilecek bir tesis. Gelecek nesillerimizin arıtma ile alakalı ve çevre sorunları ile alakalı hiçbir sıkıntısı kalmayacak. Onlarca yıl Niğdeye hizmet edecek arıtma tesisini ekip arkadaşlarımızla birlikte kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirdiği hizmetlerden bahseden Başkan Özdemir; “Terminal binasında bir iyileştirme yaptık. Terminal binası içerisinde soğuk hava şartlarından dolayı ve ısınması ile alakalı gerekli tadilat ve yapılması gerekenlerin çalışmalarını başlattık. Yaklaşık 500 bin Türk lirası terminal binasına harcamamız oldu. Diğer yandan aktif bir şekilde kullanacağımız kamyon garajı projemizin de eksiklerini tamamladık ve 1 ay içerisinde hizmete girecek” dedi.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Gazeteci İsmet sayın caddesi'nde bir genişletme çalışmamız oldu, Nikah sarayı, spor salonu ve trafik eğitim pistimizi hizmete açtık, Kayardı Park projesini tamamladık, Yeni sanayi sitesini oluşturarak 360'ın üzerinde dükkanı tamamlayarak yer takas işlemlerini başlatacağız. Bahar dönemi ile beraber esnaflarımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

Kale Projesi Hızla Devam Ediyor

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Kalede TOKİ işbirliği ile büyük bir dönüşüm projesi gerçekleştiriyoruz. Kalede 400 dönüm alan içerisinde bulunan 560 tane parsel üzerinde yapacağımız çalışma Niğde'nin kaderini değiştirecek bir çalışma olacak. Vekillerimiz Ankara'da çalışmaları takip ediyorlar. Birlikte hareketle bu dönüşümü gerçekleştireceğiz. Çalışmalarımız hızla devam ediyor ekiplerimiz üç aydır sahada çalışmalarını sürdürüyor. 2020 yılı içerisinde kalede yapacağımız çalışma için ilk kazmayı vuracağız” dedi.

Gerçekleştireceğimiz Daha güzel çalışmalarla Niğde'ye çağ atlatacağız ve Niğde’nin kaderini değiştireceğiz diyen Belediye Başkanı Emrah Özdemir 2020 yılının hizmet yılı olacağına vurgu yaptı.

Editör: TE Bilişim