İYİ Parti Kadın Politikaları İl Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla meydanlara inerek son zamanlarda kadınlara karşı artan şiddet olaylarını kınayarak, kadınların olası karşılaşacağı şiddet durumu karşısında neler yapmaları gerekliğini belirten açıklayıcı el broşürleri dağıttılar.

Niğde Ömer Halisdemir Meydanı, Yeni, Çarşı ve Kültür Merkezi önlerinde gerçekleşen etkinliklerde 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü'nün önemine değinen açıklamalara da yer veren İYİ Parti Niğde Kadın Politikaları Kurucu İl Başkanı Döndü Gökmen ve yönetiminde bulunan kadınlar, Niğde halkının bilgilenmesi adına broşürler dağıtıp bilgilendirme gerçekleştirdiler.

Program kapsamında birde açıklamada bulunan İYİ Parti Niğde Kadın Politikaları Kurucu İl Başkanı Döndü Gökmen; "Kadına karşı şiddetin hızla artış gösterdiği şu dönemde artık haklarımızın gölgesinde değil ışığında yaşanabilir bir Türkiye istiyoruz. Biz kadınlar dünya üzerinde var olan şiddetin her türlüsü ile mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Kadınlarımız haklarını iyi bilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ' Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın' sözünün de bu coğrafyada kadına verilen önemin ne denli değerli olduğunu söylemiştir. Ayrıca dinimizin gereği olan "En iyi Müslüman, hanımına en iyi davranandır" sözünü de hatırlatmakta fayda görüyoruz" dedi.

KAYSERİLİ KADINLARIMIZA YAPILANI KINIYORUZ

Gökmen Ayrıca 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü'nde Kayseri'de yaşanan talihsiz ve kabul edilemez dediği olayı da hatırlatarak, "25 Kasım tarihinde Kayseri il merkezinde İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığımızın açmış olduğu standa kendini bilmezler tarafından gerçekleşen saldırıyı esefle kınıyor yanlarında olduğumuzu belirtmek itiyorum. Bu akıl almaz olayın perde arkasında yada önünde kim var ise cezalarını çekmesini bu olayında Ülkemize unutulmaz bir örnek olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim