18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü nedeniyle Niğde Valiliği İl Göç İdaresi Müdür V. Hacı Özmen ile İl Göç İdaresi Personeli ve bir grup göçmen Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Vali Yardımcısı Özgür Körükçü ’de yer aldı.

Gerçekleştirilen ziyarette göçmen ailelerle sohbet eden Vali Peynircioğlu İl Göç İdaresi Müdür V. Hacı Özmen’den Niğde Merkez ve İl Genelinde yaşayan göçmenler hakkında bilgi aldı.

18 Aralık Göçmenler Günü’nün Ülkemizde ve Dünya çapında yerinden edilmiş insanların yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturmanın hedeflediğini belirten Vali Peynircioğlu, “Birleşmiş Milletler tarafından artan göçmen sayısına dikkat çekmek amacıyla 2000 yılında 18 Aralık “Uluslararası Göçmenler Günü” olarak kabul edildi.

Uluslararası Göçmenler Günü’nde göçmenlerin ve yerinden edilmiş kişilerin karşılaştıkları problemlerle ilgili farkındalık oluşturmak hedefleniyor. Uluslararası kamuoyunun dünya çapında göçmen haklarını tanıdığı gün olan 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce 2013 yılından beri resmi olarak 4. kez kutlanıyor.” şeklinde konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim