Bor heyeti  Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atarı ziyaret etti.  

Haber: Halil KARAASLAN

Ziyarete Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak, Bor İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Burhan İleri, Bor Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürü Zafer Adıyaman, Bor Muhtarlar Dernek Başkanı Ayhan Düzgün, Kızılca Köyü Muhtarı Menderes Kahraman, Hayır Sever Vatandaşlar Tahir Güldür ve Haceli Ilgın katıldı.

Bor heyeti Ulukışla’da Solucan gübresi yetiştiriciliği hakkında Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar’dan bilgi alarak Bor’da solucan gübresi üretmek istediklerini söylediler.

İlk etapta Bor Çukurkuyu kasabasında solucan gübresi üretmek istediklerini söyleyen Bor Kaymakamı Abdullah Küçük Ulukışla Kılan köyündeki Ulukışla Kaymakamlığının destekleriyle kurulan solucan gübresi üretim tesisini gezdiler.  Solucan gübresi üretim tesisinin sahibi Yasin Büyükduru’dan Solucan gübresi üretim hakkında bilgi aldılar.

Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, tesis sahibi Yasin Büyükduru’nun yapmış olduğu tesisin çok güzel olduğunu kendilerinin de tesis kurma aşamasında bilgilerinden yararlanmak istediklerini söyledi.

Tesis sahibi Büyükduru Niğde’de daha çok solucan gübresinin üretiminin yapılmasını istediğini doğal gübre olduğundan iyi bir pazarı olduğunu ve başka illerden siparişler aldığını ama kendisinin bu siparişlere gübre yetiştiremediğini belirterek Niğdemiz’de tesislerin çoğalmasını ve başka illere de bu gübrelerin satılabileceğini söyledi.

Ziyaret sonrası Kılan Muhtarlığı tarafından Muhtarlık binasında kılan muhtarlığı Bor heyetine Kılan böreği ikram etti.


Editör: TE Bilişim