ürkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı,  Genel Kurul  sonrası Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanlığı’nca özel dizayn edilmiş engelli minibüsü hizmete sunuldu.

 Hüdavent Hatun Sosyal tesislerinde yapılan Genel Kurul’a Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Niğde Belediye Başkan Yardımcıları Rıfat Özkan ve Gülsüm Özdemir, AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı Mamut Peşin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Genel Kurul’da konuşan Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan, engellilerin her alanda bulunması için çeşitli faaliyetler yaptıklarını söyledi.

AMACIMIZ, DAHA İYİ ŞARTLARA KAVUŞMAK

Başkan Çalışkan, “Derneğimizin amacı başta ortopedik sakatlar olmak üzere tüm engellilerin ekonomik, sosyal, kültürel ve benzeri hak ve çıkarlarının korunup geliştirilmesini sağlamak. Engellilerin toplumun diğer kesimleriyle eşit özgür, üretken, bireyler olarak topluma katılmalarına yardımcı olmak. Çalışmalarımızın ana temasını Niğde’deki engellilerimizi başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarını kavuşabilmeleri oluşturmaktır. Niğde Şubesi olarak bu amaçlara yönelik eğitim ve sosyal destek çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu kapsamda el sanatları, bilgisayar, dini bilgiler ve Kuran-ı Kerim, diksiyon, üniversiteye hazırlık, para teakwando, dart, müzik, memurluk sınavlarına hazırlık gibi eğitim faaliyetleri düzenledik” dedi.

Bu kurslarımıza köylerde ve ilçelerde bulunan üyelerin ulaşım sorunu nedenleriyle katılamadığını dile getiren Çalışkan; “ Bu sorunun çözümüne yönelik Genel Başkanımız Şükrü Boyraz, Niğde’deki engellilerin taşınması için özel dizayn edilmiş asansörlü bir minibüs temin ederek dernek şubemizin emrine görevlendirdi. Derneğimize destek veren tüm vatandaşlarımıza teker teker teşekkür ediyorum” dedi.

HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ

 İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin ise; “Ben de bir engelli babası olarak başta eşim olmak üzere bu engelli kardeşlerimize hizmet eden annelerin ellerinden öpüyorum. Bir dakika sonra engelli adayı olduğumuzu belirtmek isterim. Hükümetimizin engelli vatandaşlarımıza yaptığı hizmetler artmaktadır. Engelli aylığının kullanılması gittikçe artmıştır. Evde bakım hizmetleri artmıştır. Yurt dışından gelen araçların ÖTV ve yıllık maliyetlerinin düşürülmesi gibi büyük hizmetler olmuştur. 2014 yılı içerisinde ilimizde 3 bin 347 engelli ve terör mağduru vatandaşımız istidam edilmiştir” diye konuştu.

ENGELLİLERİ TEMSİL EDEN EN BÜYÜK KURUMUZ

 Genel Kurul’da Divan Başkanlığı yapan Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü  Boyraz ise Türkiye Sakatlar Derneği’nin  1960 yılında İstanbul’da kurulduğunu belirterek başladığı konuşmasında; “ Türkiye genelinde 66 il temsilciliği olan, engellileri temsil eden en büyük kurumuz. Biz diyoruz ki ülkemizde insanlar sakat kalmasın. İş kazaları azalsın, trafik kazaları azalsın, terör yok olsun yani insanları kolsuz bacaksız, zihinsiz bırakıp evlerinde hapis hayatı yaşamalarını istemiyoruz. Ne yapalım her şeyden önce kolunu, kulağını, zihnini kaybetmiş her vatandaş gibi onların da eşit olarak ülkemizde sosyal devletin himayesi altında yaşam koşullarının eşit bir şekilde olmalarını talep ediyoruz. Gerçekten yadsınmayacak şekilde hizmetler oluyor. Kaldırımlarda engelli geçişlerini görüyoruz, istihdam ediyoruz, yeterli mi değil, dünyanın bir çok yerinde de yeterli değil”diye konuştu.
Editör: TE Bilişim