Bor Gençlik Merkezi ve Üniversite Kampüs merkezinde 1 Temmuz’dan itibaren 12-29 yaş arası tüm gençlere bir çok alanda kurslar verilecek.

Diksiyon, İngilizce, Arapça, Osmanlıca, Kur’an-ı Kerim, İşaret dili, Bağlama, Gitar, Ney, Hat sanatı, Ebru sanatı, Ahşap oymacılığı, Halk oyunları, Step-Aerobik, Tiyatro, Drama, Model uçak, Halı motif desenleri hazırlama, Okçuluk, Fotoğrafçılık, Hızlı okuma alanlarında kurslar açılacak.

Bor Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Ferhat Sevmez konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kurslarımız 12 ay boyunca devam ediyor ve sadece yaz dönemine ait değil. Bizim amacımız gençlerin boş zamanlarını pozitif bir biçimde değerlendirebilmelerini sağlamaktır. Tabi Gençlik Ve Spor Bakanlığımız Türkiye genelinde gençlere bu anlamda çok ciddi önem veriyor.

Kurslarımızın hepsi ücretsiz sadece bazı bağlama, gitar ve ney gibi kurslarda arkadaşlar müzik aletlerini kendileri alıyor” dedi.

Lider Sevmez; “Bunların yanında bakanlığın Türkiye genelinde çok büyük projeleri var. Bu projeler şehirler ve kültürler projesi, gençlik kampları projesi, iyilik ağacı projesi. Bunlardan şehirler ve kültürler projesi 2 çeşit, biri günü birlik gezilerdir diğeri yaz döneminde yapmış olduğumuz 4 günlük gezilerimizdir. Gezilerimizin tabi ki ücretlerini bakanlığımız karşılıyor. Birde bunların yanında gençlik kamplarımız Türkiye’nin yaklaşık 25 ilinde yapılan deniz ve yayla kampı diye ikiye ayrılan kampımızda var ve 7 gün sürüyor.
Kamplarımıza 12-22 yaş aralığındaki bütün gençler katılabilir” dedi.
Editör: TE Bilişim