Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde Gazeteciler Cemiyetinin ortaklaşa düzenlediği 10 Ocak Gazeteciler Günü Etkinlikleri kapsamında, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu’nun sunumuyla “Gelecek Yüzyılda Hukuki Pencereden; Kişi Hakları, Dünya, Türkiye ve Medya” adlı konferans gerçekleştirildi.

Öğrencilerden Ramazan yardımı Öğrencilerden Ramazan yardımı

Programa, Niğde Vali Vekili Cemil Kılınç, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, davetliler, basın mensupları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar, " İç Anadolu Bölgemizde 13 vilayet var. Bu şehirlerimizde gazeteciler cemiyetlerinin bir araya gelmesiyle 2013 yılında İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu'nu kurduk. Kuruluşundan bu yana başkanlığını yürütüyorum. Belli aralıklarla bir araya geliyoruz. Cemiyetlerimizin ve şehirlerimizde çalışan gazetelerin ve gazetecilerin sorunlarını gündemimize alıyoruz ve çözüm üretiyoruz" dedi.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün de tüm meslektaşlarının gazeteciler gününü kutlayarak, ebediyete intikal eden basın mensuplarına Allah'tan rahmet diledi.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu konferans konuşmasına, “Basınımızın kamuoyunu aydınlatma ve objektif bir şekilde bilgilendirme noktasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Haberlerin doğruluğunu teyit de ederek ondan sonra paylaşımlarda bulunmalıyız. Basın, toplumu etkileme gücüne sahip bir yapıdır” diyerek başladı.

Basın mensuplarının yaşadıkları sorunlara da değinen T.C. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, yabancı basın tarafından ülkemizde yapılan yayınların zamanında ne derecede saptırıldığını da ifade ederek bu yapıların ülkemizi kaos ortamına sürüklemek istediklerini belirtti.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu açıklamalarının sonunda AK Parti Milletvekili Selim Gültekin ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’i de kürsüye davet ederek soru cevap etkinliği yaparak konferansı sonlandırdı.

Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim