Niğde Memur-Sen il temsilciliği Memur-Sen Konfederasyona bağlı 11 iş kolunun İl Temsilcileriyle Eğitim-Bir-Sen Hizmet binasında toplanarak gündeme ilişkin konuları istişare ettiler.

İstişare toplantısından sonra Memur-Sen Niğde İl Temsilcisi Hasan Orhan yaptığı açıklamada; Gazze’de her geçen saat bilançonun daha da ağırlaştığını ifade ederek, “Gazze’de insanlık ölüyor. Geçmişte yapılan hiçbir savaşta çocuklar bu derece hedefe konulmadı. Katil devlet İsrail, çocukları hedef alıyor. Bu zulüm karşısında bizler elimizle hareket edelim, gücü yetmeyen diliyle, buna da gücü yetmeyen kalben buğz etsin. İş dünyası, STK’lar, sendikalar buğz etmekle yetinemezler. Buğz etmek bunlar için acziyettir, bunlar birincisini ve ikincisini hayata geçirmek zorundalar” diye konuştu.

Gazze için Memur-Sen olarak yeni bir yardım kampanyası başlatacaklarını açıklayan Orhan; “Terör devleti İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılar aralıksız sürerken Konfederasyona bağlı 11 sendika ve tüm teşkilatın desteğiyle Türkiye genelinde bir yardım kampanyası başlatıyoruz.

Kampanyaya ek olarak Memur-Sen Gazze'ye başkanlardan oluşan bir ekip gönderme kararı aldı. Dışişleri bakanlığı izin verdiği takdirde Gazze'de yaşanan dramı yerinde gözleyecek ekibe;

a- Şifa ekibi (Doktor, hemşire, ilk yardım ekibi)

b- Rehabilitasyon ekibi (İmam, öğretmen, sosyal danışman)

c- Teknik Personel (Su, elektirik teknisyeni) eşlik edecek…

Bayramdan sonra ise Memur-Sen alanlara inecek. Gazze'ye destek için organize edeceğimiz mitinge yüz binlerin katılımını sağlayacağız." dedi.

24 Temmuz Basın ve gazeteciler bayramını da kutlayan Orhan, " Her şartta, mesai gözetmeksizin görevlerini yerine getiren, İlimizin tanıtımında ve kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli katkılar sağlayan basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” kutluyor; sağlık, mutluluk ve başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.







Editör: TE Bilişim