Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törende Atatürk Anıtı’na Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluş üyeleri çelenk sundu.

Çelenk sunumunun ardından saatlerin 09.05’i gösterdiğinde sirenler çaldı. Çok sayıda kişi saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı’ndan sonra program Niğde Kültür Merkezinde devam etti.

NİĞDE YUNUS EMRE ANADOLU LİSESİNDEN MUHTEŞEM PROGRAM

Kültür merkezinde devam eden anma Programında bir konuşma yapan Niğde Yunus Emre Anadolu Lisesi okul müdürü Ahmet Doğan; “Atatürk vatanına ve milletine çok yüce duygularla bağlı vatan müdafaasını herşeyin üzerinde tutan hayattayken ve ölümünden sonrada maddi ve manevi varlığını çok sevdiği milletine adamış bir devlet adamı ve komutandır. Onun en büyük hayali Türk milletinin çağdaş ve rahat seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmesiydi. Çağdaş uygarlığın üzerine çıkmanın eğitimle olacağına işaret eden Atatürk, eğitimin gücünden bahsederken eğitimli bir milletin yalnız bağımsız şanlı ve yüce bir toplum olarak yaşatır. Mücadeleci bir ruha sahip olan ve milletine sonuna kadar güvenen Atatürk Amerikalı bir generale şu sözleri söylemiştir; “ bir millet top yekûn kurtulmak için harekete geçerse onun özgürlüğü ve bağımsızlığını elde etmesinden gelecek güç dünya da yoktur” dedi. 
15 Temmuz 2016’da Türk halkı ulusal egemenliği ve demokrasiye olan bağlılığını göstererek Atatürk’ün haklılığını bir kez daha tüm dünyaya ilan etti diyen Doğan; “ en büyük eserim diyerek Türkiye Cumhuriyetini kuran Atatürk kuşku yok ki Türk milletini yetiştirdiği en büyük kahramanlardan biridir. İçinde bulunduğu asrı aşıp gelecek asırdaki ışıktan bir dehadır. Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. Yılını rahmet ve şükranla anıyor önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.

Kültür Merkezinde Niğde Yunus Emre Anadolu Lisesi ve Güzel sanatlar lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisi büyük alkış aldı. Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesinin ardından anma programı sona erdi.

Programa Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Soydal, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Vali Yardımcıları, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Editör: TE Bilişim