Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Pişkin Çalışan Gazeteciler Günü dolayası ile bir kutlama mesajı yayınladı.
 
NGC Başkanı Necmi Pişkin mesajında şu görüşlere yer verdi.
 
   Basın mensupları bir toplumda halkın haber alma özgürlüğüne istinaden kamuoyunu aydınlatma, haber verme görevini üstlenir. Toplumda oluşan ekonomik, sosyal, kültürel, sportif ve adli konularda bilgileri yayınlanır. Bu nedenle görevi bir nevi amme hizmeti sunmaktır. Bu vesileyle de yasama, yürütme ve yargıdan sonra 4. güç olarak anılır. Ayrıca çok önemli bir görevi de denetleyici bir güç olmasıdır.
 
    Mesleğin etik kuralları ise herhangi bir çıkar, menfaat beklemeden dürüst, şeffaf, kişilik haklarına saygılı olmayı gerektirir. Ülkemizde maalesef bazı yayın kuruluşları mevcut yayın organları kendi çıkar ve menfaatlerini gözeterek ve her kapıyı açan bir maymuncuk anahtar gibi görmektedirler. Kamuoyuna konuları aktarırken tarafsız, güvenilir, ön yargısız, doğru haberlerin aktarılması çok önemlidir. Gazete, radyo, tv ve diğer yayın organlarının çalışanlarının ve yöneticilerinin bu konularda belli bir birikim sahip olmaları, yeterli derecede eğitilmiş ve uzmanlaşmış olmaları gerekir. Mesleki açıdan kendini geliştirmiş, ufku geniş, davranışlarının bilincinde alanına hakim kişilere ihtiyaç vardır. Çünkü gazeteciler, yayıncılar, muhabirler, spikerler her zaman toplumun gözü önündedirler. Bu yüzden topluma iyi örnek olma durumundadırlar.
 
    Ülkemizde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kuruluşları vardır. Medya, ulusal (yaygın), bölgesel ve yerel diye 3 ayrı kategoride yer alırlar. Bugünün basın mensupları düne göre haber alma ve haber yayma konusunda çok şanslılardır. Teknolojinin sunduğu yeni imkanlarla dünyanın bir ucundan öbür ucuna anında haber alıp verebiliyorlar. Kitle iletişim araçlarının özellikle internet haberciliğinin önümüzdeki günlerde çok daha yaygın daha hızlı daha donatılmış olarak hizmet sunabileceğini düşünüyorum. Tabi bütün bu olanakların insanlığın, dünyamızın, ülkemizin ve yöremizin yararına iyi niyetle kullanılmasının gerektiğine inanıyorum. Kendi çıkar ve menfaatleri için kullananlarında bir insanlık suçu işlediklerini düşünüyorum.
 
    Bütün meslektaşlarıma önerim, çevrenizde saygın, sevilen, güvenilen, aranan, özlenen bir basın mensubu olmak için çaba sarf etmelisiniz. Bunun için de basın mesleğinin etik kurallarına göre hareket etmeniz yeterli olacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözlerinin hiç unutulmaması gerekir: ‘ Türk Basını Cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır’
 
 
   Bu vesile ile tüm gazeteci arkadaşlarımın 10 Ocak Gazeteciler gününü kutlar; çalışmalarında başarılar diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.
 
Editör: TE Bilişim