Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Anıtkabir’e çıkarak çelenk bıraktı. Anıtkabir ziyaretine Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Pişkin de katıldı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 36. Başkanlar Konseyi Toplantısı için Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Ankara’da bir araya gelen 60’a yakın federasyon üyesi cemiyet başkanı, temasları kapsamında ilk olarak Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıkarak, saygı duruşunda bulundu, çelenk bıraktı.

TGF heyeti adına Anıtkabir özel anı defterini imzalayan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, deftere şunları yazdı:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı, yönetim kurulu üyeleri, ülkemizin dört bir yanından gelen Cemiyet başkanları olarak aydınlattığınız yolda yürüyoruz. Bu ülkenin evlatları, gazeteciler olarak sizin söylediğiniz ‘Basın özgürlüğünden doğacak mahsurları giderecek yegane çare yine basın özgürlüğüdür’ sözlerini şiar edinerek basın ve ifade özgürlüğü mücadelemizi sürdürüyoruz. Tam bağımsız, demokratik, laik bir Türkiye’de herkesin kardeşçe yaşayacağı dönemi yaratmak ve yaşatmak umuduyla sevgi, saygı ve bağlılıklarımızı sunuyoruz.”

DİĞER TEMASLAR

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 36. Başkanlar Konseyi Toplantısı için Ankara’da bulunan Gazeteci Cemiyet Başkanları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı da ziyaret etti.

Çiçek ve Arınç’a gazetecilerin çalışma koşulları hakkında bir rapor sunacak olan TGF heyeti, yıpranma hakkının iade edilmesini talep etti. Heyet 11 Ocak Çarşamba günü ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü de ziyaret ederek, gazetecilerin sorunlarını ve taleplerini aktardı.

 

Editör: TE Bilişim