Sabah Gazetesi yazarı Hemşehrimiz Yavuz Donat, Başkent 2. Niğde Günleri’nde Niğdelilerle buluştu.


TOBB  Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Niğde Günleri sırasında arayıp Bor Söğürmesinden bahsettiği Yazar Yavuz Donat memleket özlemini gidermek ve memleketlileri ile kucaklaşmak için Ankara AKM’deydi.


Hemşehrilerinin büyük ilgisiyle karşılaşan Donat, Niğde ve çevresinin sosyo ekonomik yapısı ile ilgilide bilgiler aldı. Sitemize açıklama yapan Yavuz Donat, “Bor benim memleketimdir ama yeteri kadar gidemiyorum. Ama gitmeye çalışıyorum. Anadolu’nun ortasında yem yeşil bir şehir özellikle büyük şehirlere gelip emekli olan hemşehrilerime sesleniyorum memleketlerine dönsünler” diye konuştu.

Tarım İl Müdürlüğü’nün standına da uğrayan Donat, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar’dan çiftçilerin sorunları ile ilgili bilgi aldı ve Notlar tuttu. Son zamanlarda patates üreticisinin elektrik sorunu ile ilgili yaşadıklarını da dikkatle dinleyen Donat, sitemiz editörü Fatma Tan’dan da çiftçilerin temel sorunlarını gazeteci gözüyle aktardı. Özellikle tarım sektörünün girdi maliyetlerinin pahalılığının çiftçinin belini büktüğünü söyleyen editörümüz sadece patateste değil Niğde’nin temel ürünleri olan elma, lahana, kiraz ve pancarda da üreticinin hak ettiğini alamadığını belirtti.

Ömürpen Standında Lütfi Ede’yi de ziyaret eden Donat, “Bayan Voleybol takımına olan desteğinden dolayı kutluyorum. Birinci lige çıkmanızı temenni ediyorum” dedi.


Donat Altunhisar ilçesinin standındaki otantik alanda bir müddet dinlenerek Başkan Erdal Sarı’nın ikram ettiği köfterden tattı. Niğdeli esnaflardan yaptığı alışverişlerin ardından Yazar Yavuz Donat’a Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Hafize Şahiner ve Seel Ajans sahibi Serdar Güleş tarafından ziyaret anısına bir plaket takdim edildi. 


Editör: TE Bilişim