Dünya Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen Türk Dünyası Belgesel Film Festivali'nde dereceye giren filmler Bakü Devlet Üniversitesi (BDÜ) öğrencilerinin beğenisine sunuldu.

Ömer Halisdemir Üniversitesinin proje ortağı olduğu Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, daha önce Adana, İstanbul, Niğde ve Lefkoşe’de gerçekleştirilen gösterim ve etkinliklerin beşincisi geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de gösterime sunuldu.

Azerbaycan Basın Konseyi ile Dünya Gazeteciler Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği gösterimde, Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu festivalde birinci olan "Göç" filmi ile Azerbaycanlı yönetmen Rodion İsmailov'un dereceye giren "Doğma Ocağı" filmleri izlendi.

Dünya Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ödül töreninin 9 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilen festivale Türk dünyasının 13 bölgesinden başvuru yapıldığını bildirdi.

Amaçlarının Türk dünyasının engin kültürünü dünyaya tanıtmak olduğunu söyleyen Demir, festival vasıtasıyla Türk devletleri ve toplulukları arasındaki kardeşlik hukukunu bir adım daha ileriye götürmek istediklerini belirtti.

Kırımlı ünlü Türk düşünür İsmail Gaspıralı'nın 100 yıl önce Türk milletine "dilde, fikirde, işte birlik" diye hedef gösterdiğini ifade eden Demir, bu hedef doğrultusunda çalıştıklarını, Atatürk'ün "Türk'ün yaşadığı tüm coğrafya Misak-ı Millidir" ilkesi gereği hareket ettiklerini vurguladı.

Etkinlikte katılımcılara ve projeye katkı sağlayanlara plaket takdim edildi. Dünya Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Pişkin, Azerbaycan Milletvekili ve Matbuat Şurası Başkanı Aflatun Hamasov’a etkinlik kapsamında plaket takdim etti.

Programa, BDÜ Rektörü Abel Meherremov, Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı ve Milletvekili Eflatun Amaşov, Cumhurbaşkanlığı Basın Yayın Organlarının Gelişmesine Katkı Fonu Başkanı Vügar Seferli, gazeteciler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dünya Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen Türk Dünyası Belgesel Film Festivali’nin son gösterimi 5-7 Kasım tarihleri arasında Kazakistan’ın Başkenti Almata’da gerçekleştirilecek.



 
Editör: TE Bilişim