Niğde Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Murat Zeren Hizmet ve Eğitim Binası’nın açılışı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, 13 Mesleki Federasyon Başkanları, 81 İlin Birlik Başkanlarının katılımıyla düzenlenen törenle gerçekleştirildi.


Açılış kurdelesini Niğde Vali Yardımcısı Hanlar İden, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Ecemiş, Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ve S. S. Esnaf ve Sanatkarları Kredi-Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahri Eker, birlikte kestiler.

Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ve S. S. Esnaf ve Sanatkarları Kredi-Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahri Eker, NESOB’un Murat Zeren Hizmet ve Eğitim Binası’nın açılış töreninde yaptığı konuşmasında bundan böyle başka bir platformda hizmetini sürdüreceğini belirterek Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığı görevini Hanifi Güçlü’ye bıraktığını söyledi.



Eker; “Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına sizlerin teveccühüyle seçildik. O günlerde biz buraların hizmet sektörü olduğunu bütün kongrelerimde söyledim ve sözlerimi yerine getirmeye çalıştım. Allah nasip etti, aradan geçen 12 yıllık süre içerisinde 200 metrekarelik yerden bu binamıza taşındık. Mübarek Cuma gününde açılışını hayır duaları yapalım diye bugüne açılışı yaptık” dedi.



Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Murat Zeren Hizmet ve Eğitim Binası’nınmodern bir yapı olduğunu belirten Fahri Eker; “Birazdan gezeceksiniz, gerçekten bizimde beklemediğimiz kadar güzel oldu. Burada Esnaf ve Sanatkara yakışan oldu ve olmalıydı” şeklinde konuştu.

Fahri Eker; “Bizim anlayışımız şu; binanın güzel olması önemli değil, içini hizmetle doldurmak önemli.İçinde hizmet vermek önemli... Ben bugün burada Demirciler ve Esnaf Odaları Başkanlığımı bıraktığımı açıklamak istiyorum. Sizlere başka platformlarda hizmet edebilmek için tekrar huzurlarınıza geleceğim” dedi

Açılış töreninde konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken; “Niğde’nin suyu sert ama insanı merttir. bu binalar sizlere az gelir, bu meydanlar size az gelir. Dünyanın dört tarafında işini, aşını, eğitimini yapmış tüm insanlar, muhakkak bir ucunda Niğdelilik var.Esnaflık ticaret, ahlak denilince Niğde var. Marka şehir Niğde. Sadece Niğde suyuyla yapılan Niğde gazozu değil, bir çok ünlünün, bir çok ülkeye hizmet etmiş insanınız var” dedi.

Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Murat Zeren Hizmet ve Eğitim Binası’nın açılış töreninde konuşan CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak; “Esnafın önemi çok büyük.Esnafın önemi neden büyük?İnsan haklarının, parlementoların temelinde esnafların gücü ve esnafların geliştirdiği felsefe yatar” diye konuştu.



Milletvekili Şafak; “Taki, 1215’de İngiltere’de Aristogratların, yani esnafların merkezi otoriteye müdahale etmek için krala gidip bir Konsey kurdular. Yani kralın altında ödedikleri vergileri denetlemek için bir parlemento oluşturdular. O gündür bu gündür dünyanın her bir tarafında ülkelerde parlementolar oluştu. Esnaf, halk ve diğer paydaşlar ile birlikte yönetime ortak oldular” dedi.


Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin yaptırdığı modern binaya Murat Zeren isminin verilmesini çok anlamlı bulduğunun altını çizen Niğde Vali Yardımcısı Hanlar İden; “Bu güzel hizmet binasına Murat Zeren adının verilmesini çok anlamlı buluyorum. Kendisini bu vesileyle saygıyla anıyorum. Allah rahmet eylesin, nur içerisinde yatsın, mekanı cennet olsun. Bu güzel Hizmet ve Eğitim Merkezinin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”şeklinde konuştu.










Editör: TE Bilişim