CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Adem mesajında: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, geleceğin çocukların elinde olduğuna inanmış ve bu nedenle çocuklara büyük önem vermiştir. Atatürk’ün çocuklara hitaben söylediği birçok söz bulunmaktadır. Çocukların sahip olduğu gücün farkında olan Mustafa Kemal Atatürk, bu nedenle 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını çocuklara armağan etmiştir. Dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan, Atatürk’ün çocuklara verdiği önemi ve çocuklara duyduğu sevgiyi göstermektedir.

100 yıl önce bu kutsal vatanı ve Meclisi emanet eden Mustafa Kemal Atatürk'ü, kurucu kahramanları, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.

Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum

   Bütün Cihan bilmelidir ki, artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli Egemenliktir. Yalnız bir makam vardır; O da milletin kalbi vicdanı ve mevcudiyetidir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim