3 Aralık Dünya Engelliler Gününü vesilesiyle Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Tiyatro kulübünün sunup oynadığı tiyatro gösterisi beğeni topladı. Kültür merkezinde düzenlenen Tiyatro gösterisine Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
 
Tiyatro gösteriminin açılış konuşmasını yapan Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan; “  3 Aralık Dünya Engelliler Gününü vesilesiyle hazırlamış olduğumuz tiyatro gösterimi için toplanmış bulunuyoruz. Amacımız; engellilerin de sahne sanatlarında kendilerini ifade edebildiklerini göstermek, özgüvenlerini geliştirmek, toplumla kaynaşmalarını sağlamak ve farkındalığı artırmaktır. Dernek olarak amacımız engelli bireylerin, başkalarına muhtaç olmadan sosyal hayata katılmaları, özgüven kazanmaları  ve hayatı doya doya yaşamaları için onlara fırsatlar sunmaktır. İşte bu kapsamda hazırladığımız “Yarınımdan Umutluyum, SODES’le Daha Mutluyum” isimli projemiz desteklenmeye hak kazanmış, buradan aldığımız destekle bir takım sosyal faaliyetler yapma imkanına kavuşmuşuzdur” dedi.
 
Çalışkan; “ Bu proje kapsamında derneğimizi fiziki olarak büyütmenin yanı sıra, Satranç eğitimi, yüzme eğitimi ve az sonra izleyeceğimiz tiyatro oyunumuzu hazırlama imkanına kavuşmuş olduk. Ayrıca komşu illerimizden Konya ve Nevşehir’e geziler yaptık. İlçelerimizde tiyatro gösterileri yaptık ve bu etkinliğimiz devam etmektedir. Geçen ay içinde Çamardı ilçemizde engelli kardeşlerimizle piknik organizasyonu düzenledik. Takdir edersiniz ki engellilere yönelik hizmet üretmek, eğitim faaliyeti yürütmek belli bir maliyet gerektiriyor çünkü bu kardeşlerimiz ayrıcalıklı oldukları için destek araçlarına ihtiyaç duyuluyor. Örneğin, yüzme eğitimi için engelli kardeşlerimizin havuza girip-çıkmalarını kolaylaştıran “Engelli Havuz Nifti” bize yaklaşık 30 bin liraya mal oldu. Yine satranç eğitimi için gerekli olan satranç takımları, uygun masa-sandalye temini ve benzeri giderleri karşılamak için ihtiyaç duyduğumuz destekleri ancak projeler yoluyla sağlayabiliyoruz. Sizlerden en büyük isteğimiz, bundan sonraki süreçte de projelerimizin desteklenmesi konusunda şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da ihtiyaç duyduğumuz desteği sağlamanızdır” diye konuştu.
 
Konuşmalardan sonra Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi üyelerinden oluşan tiyatro gurubunun sunup oynadığı tiyatro gösterisi izleyenler tarafından beğeni topladı.
 
 

 
Editör: TE Bilişim