Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi engelli üyeleri kadınlara karanfil hediye etti. 

Derneğin Kadın Kolları Başkanı Ahu Çelik ve kadın üyeler Hükümet meydanında yaptığı basın açıklaması sonrası yoldan geçen kadınlara karanfil hediye ederek örnek bir davranış gösterdiler. Basın açıklamasında Sakatlar Derneği Şube Başkanı Songül Çalışkan ve dernek üyeleri katıldı.
Basın açıklamasında konuşan Sakatlar Derneği Kadın Kolları Başkanı Ahu Çelik, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in hanımlara sevgi saygı gösterdiğini ve bunu tüm insanlara örnek olması gerektiğinin altını çizdi.

Çelik konuşmasına şöyle devam etti; “Toplumda aile ocağının temel taşı durumundaki kadınları aile içerisinde yaşamlarının yerinin anlatılması ve karşılaştıkları sorunların doğru tespit edilmesi gereklidir. Bizlerde Sakatlar Derneği olarak engelli kadın üyelerimizle birlikte etkinlik düzenledik. İnsanlar için en güzel örnek Sevgili Peygamberimizdir. O hanımlara karşı daima sevgi, saygı hoşgörü göstermiş, bırakın şiddet uygulamayı hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış hep güler yüzlü olmuştur. Dolayısıyla Peygamberimizin hanımlara karşı gösterdiği bu tavır hepimiz için örnek olmalıdır. “Dünya Üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir” diyen Atatürk Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı vererek Türk kadınlarına büyük önem göstermiştir” dedi.
Editör: TE Bilişim