Niğde Valiliği tarafından yürütülen, Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Engelimi Sporla Aşıyorum” adlı projenin son faaliyeti de gerçekleştirildi.

Projenin ana amacı Niğde ilinde sürdürülebilir bir kalkınma için; toplumda engelli bireyler hakkında farkındalık oluşturulması, engelli bireylerin karşılaştığı sorunlara çözüm üretmelerinin, bir spor dalında aktif sporcu olmalarının ve içinde yaşadıkları topluma entegrasyonlarının sağlanmasıdır. Bu amaca ulaşmak için bedensel engellilerden oluşan 20 bireye “Tekerlekli Sandalye Basketbol Sporu” eğitimi verilmiştir. 18 hafta süren antrenmanlar uzman çalıştırıcılar eşliğinde 5 Şubat Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilmiştir. Proje katılımcıları ve aileleri ile birlikte Atatürk Kent Ormanı’nda piknik yapılmıştır. Proje katılımcıları ve ailelerine uzman psikolog tarafından psikolojik destek çalışması gerçekleştirilmiştir. Yine katılımcılara Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde çalışan Sosyal Hizmet Uzmanı tarafından kanuni haklarıyla ilgili eğitim verilmiştir. Engellilerin içinde yaşadıkları toplumla bütünleşebilmeleri amacıyla aileleri ile birlikte akşam yemekleri organize edilmiştir.

Projenin son faaliyeti olan toplu akşam yemeğine, proje katılımcısı engelliler ve ailelerinin yanı sıra Niğde Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abuzer Ceylan, Proje Koordinatörü Dr. Mehmet Özenç, Niğde Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mahmut Er, Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan ve proje ekibi katılmışlardır. Burada bir açıklama yapan vali yardımcısı Yüksel; bu projede temel gaye toplumda engelliler konusunda bir farkındalık oluşturulmasının ve onların birçok faaliyeti başarıyla gerçekleştirebildiklerini önce kendilerine daha sonrada topluma göstermelerinin sağlanmasıdır. Bu amaç ile yola çıkan proje ekibimiz başarılı bir şekilde projeyi tamamlamışlardır. Burada tüm katılımcılara, projeye hibe desteği veren Ahiler Kalkınma Ajansı’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamlamıştır.




 
Editör: TE Bilişim