Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, kanunda yasak olmasına rağmen Niğde Üniversitesindeki bazı yöneticilerin ve güvenlik görevlilerinin sendikalara üye olduklarına dikkat çekerek, bu konuda suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
 
4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun 30. maddesi gereği sendikaların üye sayılarını belirlemek ve mutabakat metni imzalamak için toplantı yapıldığını söyleyen Özüdoğru, bu toplantıda Niğde Üniversitesinin kanunlara uymayan uygulama yaptığını belirterek; “4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunun 15. maddesinin d fıkrasında ‘Fakülte dekanları, enstitü ve yüksekokulların müdürleri ile bunların yardımcıları’ aynı kanundaki j fıkrasında ‘Kamu kurum ve kuruluşlarının özel güvenlik personeli sendikaya üye olamazlar ve sendika kuramazlar’ hükmü olmasına rağmen Niğde Üniversitesi Rektörlüğünün kanunun bu hükümlerini hiçe sayarak, Rektörlüğe bağlı fakültelerin dekan yardımcılarının, bazı yüksekokulların müdürlerinin ve yardımcılarının; enstitü müdür yardımcılarının ve güvenlik görevlilerinin bir sendikaya üye oldukları görülmüştür” dedi.
 
Resmi yazıyla uyarmalarına rağmen bu yanlıştan dönmeyen Niğde Üniversitesi Rektörlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını vurgulayan Özüdoğru; “Niğde Üniversitesi Rektörlüğü bu konuda gerekli incelemeleri yaparak hemen bu hatasından vazgeçmelidir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim