Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesi Hanımlar Komisyonu Başkanı Zeliha Baş, kadınların tarihin her döneminde ülke için büyük fedakârlıklarda bulunduğunu söyleyerek kadınları kategorize eden anlayıştan bir an önce vazgeçilmesini istedi.

 

Hanımlar Komisyonu Başkanı Zeliha Baş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir basın açıklaması yaparak, kadınların sorunlarına dikkat çekti. Baş, yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, kadınların sömürülmeye, baskıya, haksızlığa, zulme ve eşitsizliğe karşı seslerini yükseltmek için fırsat olarak gördüklerini ifade etti.

 

Kadınlar sömürülüyor!

Kadınların şefkat, nezaket, zarafet gibi baskın özellikleri ile erkeklerin kuvvet, metanet cesaret gibi özelliklerinin birbirini tamamlayıcı unsurlar olduğunu vurgulayan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesi Hanımlar Komisyonu Başkanı Zeliha Baş, şunları kaydetti: “Reklâmı yapılacak her türlü ürün için cinsellik ön plana çıkarılmakta ve kadın malzeme olarak kullanılmaktadır. Araba lastiğinden tıraş bıçağına, otomotiv sektöründen kozmetiğe varana kadar alakalı alakasız her konuda kadınlar reklâm objesi olarak seçilmekte, cinselliği öne çeken bir yaklaşım ortaya çıkmaktadır. Bundan bir an önce vazgeçilmelidir.”

 

Bugüne kadar kimliğine bakmaksızın insan hakları ihlallerine sessiz kalmadıklarını ve kalmayacaklarını vurgulayan Baş, sözlerini şöyle tamamladı: “Eğitim-Bir-Sen olarak; hakkı ihlal edilenin ve hakkı ihlal edenin kim olduğuna bakmadan her hak ihlaline karşı çıkmaya ve adalet tesis edilinceye karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle başta eğitim çalışanları olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, kadınların sorunlarının çözümüne vesile olması temennisiyle kutluyoruz.”


Editör: TE Bilişim