53. Bölge Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk’ün hastaneler kavşağında uzayan yol çalışmasına tepki göstermesinin ardından Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Eylül ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmalar neticesinde Eczacılar Odası Başkanı Öztürk’te bir açıklama yaparak Başkan’a karşılık verdi.

53. Bölge Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk odada gazetecilere yaptığı açıklamalarda, Niğde Belediye Başkanı Sayın Emrah Özdemir neden demagoji yapıyor ki. Yaptığınız hizmet çok değerli ama sorunlar var, buradaki sorunlara mazeret öne sürmeden işçiliğe dönmeden yaptığınız hizmeti bitireceksiniz” dedi.

Biz yaptığımız uyarılar neticesinde Başkan Özdemir’den bir teşekkür beklerken üst perdeden güya otoriter ve özellikle aşağılayıcı bir tavırla konuştu diyen Öztürk; “Bilindiği gibi hastaneler caddesinde yolların kapanması eczaneler önlerine çekilen bariyerlerin, yolların bozulmasından kaynaklanan ve vatandaşların hastaneye ve eczanelere ulaşımın 50 gündür zorlanmasıyla alakalı yaptığımız açıklamalardan sonra Belediye Başkanı Sayın Emrah Özdemir seviyesi tüm hemşerilerimizin duyduğu ve gördüğü gibi bir açıklamada bulunmuştu. Başkanın bu açıklamalarına karşılık bir cevap vermek istiyorum. İki Eylül Cuma günü eczacılar odamızın olağan mali genel kurulumuz dolayısıyla meslektaşlarımızla bir araya geldik. Toplantıdan sonra Hastane civarında eczanesi bulunan meslektaşlarımızdan bir grup hastane civarında yapılan yol çalışması nedeniyle hastaların, hasta yakınlarının ve kendilerinin bu çalışmadan dolayı mağdur olduklarını hastaneye ve eczaneye ulaşmakta büyük bir zorluk yaşadıklarını belirterek çözüm için katkıda bulunmamı talep ettiler. Bende bu konu hakkında yazılı bilgi veremlerini rica ettim. 9 günlük bayram tatilinden sonra yol inşaatının başladığını ve bugün itibariyle devam eden bir inşaat olduğunu hastane ile eczaneler arasına bariyerler çekildiğini, hatta nöbetçi eczaneye ulaşımın kesildiğini belirttiler. Bende Başkanın sosyal medyada yol çalışmasıyla ilgili bazı mazeretler öne sürdüğünü gördüğümden doğrudan yapmak istedim. Başkan, Belediye bir gel diyor ya, bu sorunun daha hızlı çözülebilmesi için basın ile paylaştım ve seviyesi tartışılır bir cevap verdi. Öncelikle bizim eleştirdiğimiz noktalarla alakalı bir cevap olmadığı gibi sadece üst perdeden güya otoriter ve özellikle aşağılayıcı bir tavırla konuştu. Aslında ben kendisinden uyarılarımız için bir teşekkür bekliyordum.

DEMAGOJİ YAPMADAN YAPTIĞINIZ HİZMETİ BİTİRECEKSİNİZ

Mazeret öne sürmeden, demagoji yapmadan yaptığınız hizmeti bitireceksiniz diyen Öztürk; “Eczacılar doğru bilgi vermemi söylüyordu, ben eczacılara bilgi vermediğim gibi onlar bana bu bilgileri verdiler ve bu sorunu yaşayanlar onlar. Vatandaşımız yaşadı, hastalarımız yaşadı, üstelik buradaki eczaneler ilimizdeki ilaç ihtiyacının yüzde 65 ile yüzde 70 ini karılıyor. Bu sorunu yaşayan oradaki eczanelerimiz. Başkan neden demagoji yapıyor ki. Yaptığınız hizmet çok değerli ama sorunlar var, buradaki sorunlara mazeret öne sürmeden işçiliğe dönmeden yaptığınız hizmeti bitireceksiniz. Bu kızacak, küsecek bir şey yok ki. Hem taleplerimizi en hızlı şekilde ilettik ve hem de eleştiri hakkımızı kullanmış oldu. Öncelikle insanları azarlayarak programsızlığınızı kapatamazsınız sayın başkan, tehditler tekamül yaratır.

TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ 66 YILLIK STK

Belediye başkanı Emrah Özdemir’in güya STK açıklamasına da bir cevap veren Öztürk; “Türk Eczacılar birliği 66 yıllık geçmişe dayanan kanunla kurulmuş bir örgüt olup Niğde Eczacılar Odası da bu örgütün önemli bir parçasıdır. Yaklaşık 46 bin eczacıyı temsil eder. Buradaki yöneticiler seçimle gelir seçimle gider. Vatandaşlarımızın sağlığıyla ilgili ilaç, tıbbi malzeme ihtiyacını 7/24 sağlayan eczacılarımızı temsil ettiği gibi her türlü salgın, deprem gibi afatlar da yanında olduğu gibi kurumsal sorumlulukları da vardır.

Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'e tepkiler sürüyor. Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'e tepkiler sürüyor.

Başkan Özdemir’in Eczacılar Odası Başkanına senin belediyeyle ne gibi sorunun var sorusuna da cevap veren Öztürk; “ benim belediyeyle hiçbir sorunum yok. Orası benimde belediyem, orası herkesin belediyesi, galiba başkan olduğunu unuttu başkan. Onunda kanunla belirlenmiş yetki ve sorumlulukları var, Sayın Başkan Belediyenin sahibi mi sanıyor kendisini. Şahsi yanlışlarını belediye ile özleştirip beni hedef gösteriyor. Üstelik sayın belediye başkanın yakın çalışma arkadaşları benim de arkadaşım. Belediye görevli veya atanmış çalışanlarıyla ilgili hayatımda hiçbir sorunum olmadı. Benim belediyeyle ilgili hiçbir sorunum olmadı. Uyarılarımızdan sonra Sayın Belediye başkanı önce hastane civarına geldi ama saat 18.00 dan sonra ve eczacıların kendisine teşekkür ettiğini söyledi. Eczane saat 18.00’de kapanır” dedi.

Editör: TE Bilişim