Merkezi Ankara’da bulunan Dünya Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada; “Modern çağın insani değerlerine en uygun yönetim tarzı demokrasidir. Demokrasilerde iktidar değişikliklerinin yolu sadece ve sadece sandıktan geçer. 3. Dünya ülkelerinin ilkel gelenekleri içerisinde kalan ve ülkemizin de geçmişte çokça sancısını çektiği askeri darbeler, artık bu devirde Türkiye’nin kaderi olamaz. Ülkemize geçmiş olsun, Türk Milletinin başı sağolsun”  denildi.

Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde akşam saat 21.30 sularında ne yazık ki tam anlamıyla kâbusu yaşamış, son derece karanlık bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kalmıştır. Güvenlik görevlilerimizden ve halkımızdan şehitlerimizin olduğu, bazı meslektaşlarımızın yaralanıp, 1 meslektaşımızın da hayatını kaybederek demokrasi şehidi olmuştur. O kara gecede, yüreğimizi ferahlatan olaysa, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın halkı sokağa çağırmasından sonra Türk halkının demokrasiye olan inancıyla meydanları doldurup, darbeye karşı dur demiş olmasıdır.

Bu darbe girişimi bir kez daha göstermiştir ki, tüm şartlar altında korunması ve geliştirilmesi gereken basın ve ifade özgürlükleri temel hürriyetlerimizin başında gelmektedir.  Gurur ve Onur vericidir ki, yüreği halkın haber alma hakkından yana çarpan meslektaşlarımız, bu tür bir kara gecede   görev yerlerinde cesur ve kararlılıkla vazifelerini icra etmişler. Sorumluluklarını canları pahasına yerine getirmişlerdir. Nitekim görev sırasında meslektaşlarımızdan Yeni Şafak Gazetesi Foto Muhabiri Mustafa Cambaz şehit olmuş, çok sayıda meslektaşımız da darp edilmiştir. TRT ve Doğan Medya Grubu’ndaki meslektaşlarımız başta olmak üzere, darbe girişimcilerinin bir fiil müdahalesiyle karşı karşıya kalan meslektaşlarımız azimle direnerek, tehdit altında olmalarına rağmen, mesleklerinin gereğini yerine getirmişlerdir.

Kâbus dolu hazin gecenin sabahında halkımızın alçak FETÖ darbecileri karşısındaki direnişi ile demokrasinin kazanmış olması tek tesellimiz olmuştur. Dünya Gazeteciler Federasyonu olarak ülkemizin bir daha böyle bir acıyı yaşamamasını temenni eder, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.  Allah Milletimiz,  Devletimizi ve Hükumetimizi korusun ve yüceltsin" dedi. 


 
Editör: TE Bilişim