DSİ olarak Dere ıslahlarında yaptıkları çalışmalar ile aynı zamanda şehir merkezlerine, ilçelere de ayrı bir güzellik katıldığının altını çizen DSİ Genel Müdürü Murat Acu : " 2003 yılından bugüne kadar tamamlanan 33 adet taşkın koruma tesisi Niğde şehir merkezi ile 44 adet yerleşim yeri ve 443 dekar zirai arazinin taşkın riskinin azaltıldığının altını çizen DSİ Genel Müdürü Murat Acu, ‘3 adet taşkın koruma tesisinin inşaat 20 adet taşkın koruma tesisinin de planlama ve proje çalışmaları devam etmektedir. ’dedi.

DSİ Genel Müdürü Acu'nun bu açıklamasının sitemizde yayılanmasının ardından, Niğde Bucakçayırı mevkiinde oturan bir vatandaşlar  DSİ'nin belirttiğinin aksine Niğde'de Kızılca deresinin ıslahının Akkaya Barajına kadar devam etmediğini, Bucak Çayırı mevkiinde tehlikeli ve çevreye zarar veren şekilde Akkaya Barajına döküldüğünü idda etti. 

Sitemize ulaşan vatandaşlar, Bucak Çayırı mevkiinde nufüsun yoğunlaştığını, derenin  baraja akan bölümünde taşkın koruma tesisi yapılması gerektiğini belirttiler. 



 
Editör: TE Bilişim