Bor’da 2010 yılında yapılan doğalgaz çalışmaları ile ilçenin ana arterlerine doğalgaz verilmeye başlamıştı. Doğalgaz çalışmalarına yaklaşık 1 yıl ara veren yüklenici firma bu yaz tekrar taleb edilen yollara doğal gaz hattı döşemeye başladı.


Harım Mahallesi, Ahmet Kuddusi Mahallesinde kazı çalışmaları yapan doğalgaz firması  Ahmet Kuddusi Mahallesinde kazı yaparken, İlçe ana su şebekesini patlattı. Patlayan şebekeden akan su caddeleri doldurdu. Bor Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler patlayan şebekenin tamirine başladı, ancak bu arıza dan dolayı Mehmetçik Mahallesi ve Ahmet Kuddusi Mahallelerine bir süre su verilemeyecek.


Patlayan borunun tamir işlemini yerinde takip eden Sıtkı Erat, İlçemiz Ahmet Kuddusi mahallesinde çalışmalara devam eden doğalgaz ekibi yine ana şebeke su borularından birine hasar vermiştir. Bu arızadan dolayı belirli saatlerde Mehmetçik ve Ahmet Kuddusi mahallelerimizde su kesintisi olacaktır. Belediye ekiplerimiz çalışmalarına başladı ve en kısa sürede su kesintisini giderecektir”dedi.  


Doğalgaz çalışmaları sırasında patlayan borulardan dolayı Bor İlçesinde bazı mahallelere zaman zaman su kesintileri yapılıyor. 


Diğer yandan, Doğalgaz hatlarının döşenmesinden dolayı İlçe yollarında meydana gelen kirliliğin önlenmesi amacıyla yol bakım ve temizleme çalışmaları devam ediyor. Bor Belediyesi su araözü ve itfaiyeleri temizlik çalışmaları yapıyor. 




Editör: TE Bilişim