İstanbul Sarıyer Doğa Koleji öğrencilerinin başlatmış olduğu “Engelleri kaldıralım” düşüncesiyle başlatmış olduğu kampanyaları doğrultusunda dağıtılan 5 adet akülü arabadan Niğde’de nasibini aldı.


Konu hakkında bilgi veren Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler sorumlusu Nedim Akpınar Sarıyer Doğa koleji yetkililerinden aldığı bilgilere göre Doğa Koleji öğrencilerinin zaman zaman engelli kardeşlerine yardım kampanyası düzenlediklerini bu yılda 5 adet akülü araba yardımında bulunduklarını 1 adetini de  Niğde’li bedensel engelli Zarife Akpınar’a gönderdiklerini ifade ettiler.

 

Daha önceki yıllarda da Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (Tesyev) tarafından, Niğde Bedensel Engelliler Spor Kulübü tekerlekli sandalye basketbol takımına; 11 Mart 2008 tarihinde Show TV de Acun Ilıcalı tarafından hazırlanıp sunulan “Var mısın Yok musun” adlı yarışma programı aracılığıyla başlatılan “Engelleri kaldıralım” kampanyası doğrultusunda toplanan gelirler sonucunda Niğde’ye 8 adet Quickie tekerlekli basketbol sandalyesi yardım yapılmıştı. Bu yardımda emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara Niğde olarak teşekkürlerimizi bir borç biliriz.


Akülü arabasına kavuşan Zarife Akpınar ise maddi değeri yanında bir o kadarda manevi değeri olan duygu ve düşünceleri nedeniyle Sarıyer Doğa Koleji öğrencileri ve yönetimine engellileri hatırlamaları ve yardımda bulunmaları nedeniyle çok teşekkür etti. Ayrıca akülü arabanın montajını yapan Bisiklet antrenörü Özcan Kodaz’a teşekkür eden Zarife Akpınar 20 yıldır ev hapsi çektiğini ama bundan sonra akülü arabamla Niğde caddelerinde hür olarak kendi başıma gezeceğimin günlerin hayalinin gerçekleştiğini dolayısıyla çok mutlu oldum. Bütün hali vakti yerinde olan zenginlerimizin benim gibi engelli kardeşlerime yardım ellerini uzatmalarını istiyorum dedi.

 







Editör: TE Bilişim