Diyanet-Sen Niğde Şubesi üyeleri, Osmanbey Otel’de bir araya geldi.
 Diyanet-Sen Niğde Şubesi Başkanı Hazım Yılmaz ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen kahvaltıya 4/B Kur’an Kursu öğreticileri, imam-hatip ve müezzinlerin yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Muzaffer Şahiner, Avukat Bünyamin Çelik de katıldı.
Kahvaltıdan sonra bilgilendirme toplantısı yapıldı. İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan toplantıda bir konuşma yapan Şube Başkanı Hazım Yılmaz, üyelerinin haklarını korumak için çalıştıklarını belirterek, 4/B’li Kur’an Kursu öğreticilerinin yaz aylarında alamadığı ek ders ücretleri için dava açacaklarını söyledi.
Sözleşmeli personelin kademeli olarak kadroya geçirileceği müjdesini aldıklarını söyleyen Yılmaz, “Toplu görüşme masasına yetkili olarak oturan Diyanet-Sen olarak kazanımlarımız devam ediyor. Çalışmalarımız neticesinde son dört yılda Diyanet çalışanlarına yüzde yüzün üzerinde zam yapıldı. Üyelerimizin haklarını korumaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Ak Parti İl Başkanı Muzaffer Şahiner de hükümet olarak çok önemli icraatlara imza attıklarını vurgulayarak, özellikle Diyanet çalışanlarının yaşam şartlarının maddi ve manevi olarak iyileştirildiğini söyledi. İnsani yaşat ki, devlet yaşasın ilkesiyle hareket ettiklerini vurgulayan Şahiner, “Ak Parti hükümeti olarak toplumun bütün kesimlerini kucaklıyoruz. Sizlerin problemlerini biliyor ve bunların çözümü için her zaman yanınızda olacağımı belirtmek istiyorum” dedi.
Programın son bölümünde açılacak dava için sendikanın avukatı Bünyamin Çelik, Diyanet-Sen Niğde Şubesi üyelerine bilgi verdi.
 




 
Editör: TE Bilişim