Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk kez bir Diyanet İşleri Başkanı Niğde'yi  ziyaret edecek.


Niğde Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez Niğde'de yapılacak bazı programlara katılmak üzere Cuma günü İlimizi ziyaret edecek. 

Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar, “Niğde Üniversitesinde yaptırılan camii açılışını gerçekleştirmek üzere Niğde Valisi Âlim Barut ve kendim Ankara’ya giderek Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamızı Niğde’ye davet ettik. Davetimize icabet edeceklerini bizlere belirtti. Ve şunları da sözlerime eklemek istiyorum Cumhuriyet tarihinde ilimiz Niğde’ye ilk defa bir Diyanet İşleri Başkanı gelmektedir. Bizlerin bu davetini kabullerinden dolayı ayrıca il müftüsü olarak teşekkür ediyorum.” dedi.


Cuma günü Niğde Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi yerleşkesinde yapılacak olan açılış töreni için saat 11.00’de Cumhuriyet meydanından araç kaldırılacağını ifade eden Müftü Çınar; “Tüm Niğdeli vatandaşlarımız açılışa davetlidir.” diye konuştu.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Niğde’deki programından bahseden Çınar; camii açılışının ardından prof. Dr. Mehmet Görmez’in Niğde merkez köy ve kasabalarda görev yapan 642 personelle Derbent Kültür Merkezinde buluşarak istişare toplantısı yapacaklarını da sözlerine ekledi.




Editör: TE Bilişim