Niğde Gençlik Platformu üyeleri, katledilen ve zulme uğrayan Müslüman kardeşlerimize destek olmak ve katilleri protesto etmek amacıyla Niğde’de bir miting düzenliyor.

  

Niğde Gençlik Platformu adına konuşan Muhammet Esat Şafak, 31 Ağustos 2013 Cumartesi günü saat:14.00’de Niğde İmam Hatip Meydanında gerçekleştirecekleri miting kapsamında Mısır, Suriye, Arakan, Myanmar ve Doğu Türkistan halklarıyla manevi bir atmosfer içerisinde buluşulacağını, mazlumların acıları, dertleri ve kederlerinin paylaşılacağını söyledi.

 

“Niğde’den Direnişe yüz bin selam” diyen Muhammet Esat Şafak; “Haydi Niğde ümmet için sıra sende! Haksızlık karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır” dedi. İmam Hatip Meydanında gerçekleştirecekleri mitinge Gazeteci-Yazar Adem Özköse’nin de katılarak konuşmaları ile katılımcılara hitap edeceklerine vurgu yapan Şafak, mazlum kardeşlerimizin yanında olmanın İslami kriterlere göre Müslümanlar için kaçınılmaz bir görev olduğunu söyleyerek; “Ve bu görevi yerine getirmek için tüm Niğde halkı mitingimize davetlidir” diye konuştu.

 

Niğde Gençlik Platformu adına konuşan Muhammet Esat Şafak, yazılı basın açıklamasında daha sonra şunları söyledi:

“Mısır’da 3 Temmuz 2013 günü seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye karşı bir darbe gerçekleşmiş ve Muhammed Mursi görevinden antidemokratik yöntemlerle uzaklaştırılmıştır.

Darbe sonrasında ülke genelinde darbe karşıtı barışçıl protesto gösterileri başlamıştır. Ordu bu gösterilere çok sert bir müdahale gerçekleştirmiş ve olayların başladığı ilk günden bugüne kadar müdahale sonucunda toplam beş bine yakın kardeşimiz şehit edilmiş, on bine yakın kardeşimiz ise yaralanmıştır.

Suriye’de ise halk Arap coğrafyasında gerçekleşen direnişin etkisiyle 29 Mart 2011 tarihinde sokaklara dökülmüş ve barışçıl olarak sokaklarda her türlü katliam ve insanlık dışı muameleye maruz kalmalarına rağmen gösterilerini barışçıl olarak 29 Eylül 2011 tarihine kadar tam 6 ay devam ettirmişlerdir.

Fakat rejimin aşırı güç kullanması ve soykırım girişimleri neticesinde halk direnişin silahlı ayağını resmen kendi imkanları ölçütünde başlatmıştır. Bu süreç içerisinde katil Esed rejimi yüz bini aşkın kardeşimizi şehit etmiş, on beş bin kadına kirletmiş, beşyüz bine yakın kardeşimizi yaralamış ve tam bir milyon kardeşimizi ülkesinden ayrılmak mecburiyetinde bırakmıştır.”

 

 

Editör: TE Bilişim