Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Türkiye’de alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan 20 yaş altı ile 65 yaş ve üzeri vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere İçişleri Bakanlığı koordinesinde Valilik ve Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu” çalışmaları kapsamında, Niğde İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Niğde Şubesi, vatandaşlara her alanda hizmet etmeye devam ediyor.

Niğde Valiliği bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarında diğer kamu görevlileriyle el ele vererek aktif bir şekilde sahada görev yapan din görevlileri, mesai mefhumu gözetmeden, sokağa çıkmaları sınırlandırılan genç, yaşlı ve hasta vatandaşların ihtiyaçlarını karşılarken bu zor günlerde kendilerine uzanacak bir yardım eli bekleyen tüm kesimin de yardımına koşuyor.

İl ve İlçe Müftülüleri koordinesinde vatandaşlar aranmak suretiyle durumları soruluyor. Onları evlerinde ziyaret ederek koronavirüs tedbirleri hakkında bilgi verip, sokağa çıkmamaları konusunda uyarıda bulunan din görevlileri, resmî iş ve işlemler de dâhil olmak üzere vatandaşlara yardımcı olup alışveriş ihtiyaçlarını karşılıyor. Aynı zamanda yaşlıların emekli maaşlarını da Banka/PTT iş birliği ile evlerinde kendilerine teslim ediyor.

Ziyaret edilen vatandaşlara, evlerinde ailece namaz kılmaları, hatim okumaları, dua ve zikir gibi ibadetlerle meşgul olmaları tavsiye ediliyor. Din görevlilerini karşılarında görünce duygulanan vatandaşlar ise yaptıkları hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek onlara dua ediyor.

Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de okunan ezanların ardından minarelerden yapılan anonslarla vatandaşlar evde kalmaya teşvik ediliyor, koronavirüs salgınının bir an önce son bulması ve hastaların şifaya kavuşmaları için yatsı ezanı sonrası tüm camilerden dualar ediliyor, vatandaşlara manevi destek veriliyor. Vatandaşlar da minarelerden yükselen dualara evlerinin balkonlarından hep birlikte "âmin" diyerek eşlik ediyor. Diğer taraftan Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve Alo 190 ile de dini ve manevi rehberlik hizmeti verilmeye devam ediyor.

"Vakit İyilik Vakti" ve "Beklenen Sensin" sloganlarıyla Türkiye Diyanet Vakfı zor durumda olanları yalnız bırakmıyor. Bu kapsamda; Niğde İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Niğde Şubesi tarafından, 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere gıda, temizlik ve diğer ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım paketleri ulaştırılıyor.

Editör: TE Bilişim