Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile kısa adı DGRV olan Alman Kooperatifleri Konfederasyonu Niğde’de faaliyet gösteren Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya DGRV yetkililerinin yanı sıra Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Adem İğdeli ve Kooperatif başkanları katıldı.

Almanya ve Türkiye arasında 1970 yılında yapılan Kalkınma İşbirliği anlaşmasıyla Alman Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Türkiye adına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından seçilmiş kooperatif örgütleri ile tarımsal amaçlı kooperatiflere yönelik yürütülen proje hakkında Niğde’deki kooperatif yöneticileri bilgilendirildi. Projeye katılmak isteyen kooperatiflerle ilerleyen dönemlerde eğitim anlaşması imzalanacağı belirtildi.

 



Akdoğan’dan Türkmen’e nezaket ziyareti

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve beraberindeki heyet Gıda Tarım ve Hayvancılık Niğde İl Müdürü Murat Türkmen’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

 

Ziyarete Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Emlak İstimlak Müdürü Murat Nevruz ile İmar ve Şehircilik Müdürü Ezgi Bor’da katıldı.

 

Görüşme sonunda Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Murat Türkmen’e Medeniyetleri Yaşatıldığı Şehir Niğde Tablosu hediye etti.

Editör: TE Bilişim