CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem mesajında; Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay
Seksen dört yıl önce bugün,23 Aralık 1930 ’da , 24 yaşında bir öğretmen asteğmen, Mustafa Fehmi KUBİLAY’ı ; Genç Türkiye Cumhuriyeti, ilk yıllarından itibaren emperyalizmin desteğiyle düzenlenen çok sayıda gerici ve bölücü nitelikte ayaklanma ile karşı karşıya kalmıştır. 23 Aralık 1930 Menemen ‘de karanlık düşünceyi ve gericiliği benimsemiş Derviş Mehmet ve yandaşlarının başkaldırısı Cumhuriyet tarihimize kara bir leke olarak geçmiş Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ve iki bekçi şehit edilmiştir.
Devrim şehidi “ KUBİLAY ” , Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal’i korumak için boynunu vermiş fakat boyun eğmemiştir. Kahraman şehidimiz “KUBİLAY” artık bizim için birçok değerin simgesi, değerler bütünüdür.

“ KUBİLAY olmak ” ,Cumhuriyet ve Ata için gericiler karşısında gerekirse başını vermek, ama asla boyun eğmemek, asla eğilmemektir.
“ KUBİLAY olmak ” ,Atatürk ilke ve devrimlerinden ödün vermemektir.
“ KUBİLAY olmak ” ,karanlıklar yerine aydınlığın, dogmaların yerine bilimselliği ve akılcılığı seçmektir.
“ KUBİLAY olmak ” ,gerici eğitimden değil, çağdaş ve ilerici bir eğitimden taraf olmaktır.
“ KUBİLAY olmak ” ,insana kul olmak yerine, cumhuriyete yurttaş olmaktır.
“ KUBİLAY olmak ” ,dinin ve dini duyguların sömürülmesi değil, dini duyguların özgürce yaşanması, yaşatılmasıdır.
“ KUBİLAY olmak ” ,vatanseverliktir.
“ KUBİLAY olmak ” ,ulusal egemenliğine sahip tam bağımsız TÜRKİYE demektir.

Mustafa Kemal Atatürk;
Büyük ordunun kahraman genç zabiti ve Cumhuriyetin mefkûreci muallim heyetinin kıymetli uzvu Kubilay Bey, temiz kanı ile cumhuriyet hayatiyetini tazelemiş ve kuvvetlendirmiş olacaktır" demektedir.
Cumhuriyet uğruna, bağımsızlığımızı ve ülke bütünlüğümüzü korumak için boynunu vermiş , Devrim Şehitlerimiz Mustafa Fehmi KUBİLAY’ ı, Bekçi Hasan’ı ve Bekçi Şevki’yi ,ulusal direniş şehitlerimizi ve vatanı için canını siper eden tüm şehitlerimizi şükran, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları Şad Olsun.
Aradan geçen bunca zamana karşın, emperyalizmin ve emperyalizm destekli bölücülük ve gericiliğin, Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Devrimleri ile hesaplaşma çabalarının sona ermediğini görmekteyiz.
Menemendeki  Kubilay Anıtında yazdığı gibi "İnandılar, dövüştüler, öldüler. Bıraktıkları emanetin bekçileriyiz."
Unutmayın ki; her nerede gözü dönmüş bir Derviş Mehmet ortaya çıkarsa karşısında her zaman Türk Devriminin bekçisi bir Kubilay bulacaktır...
Devrim şehidimiz Kubilay’ı ve tüm aydınlık savaşçılarımızı şükranla ve minnetle anıyor, huzurlarında saygıyla eğiliyoruz.
Cumhuriyetimizi, Cumhuriyet değerlerimizi, Atatürk ilke ve devrimlerinden ödün vermeden sonsuza dek yaşatacağız.


15 Temmuz darbe girişiminde ülkemizin Demokrasisine, Cumhuriyetine son vermeyi düşleyen hain terör örgütlerine geçit vermeyen ilimizden de Ömer HALİSDEMİR, bir Kubilay olarak tarihe not düşmüştür. Minnet ve şükranla anıyoruz.
Karanlıktan aydınlığa giden yolda Kubilay, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Turan Dursun ve Ömer Halisdemir daha niceleri özgür yurttaşlar olmamızın öncüleri olarak, toplumsal belleğimizdeki saygın yerlerini almışlardır. Onurlu mücadeleleri, mücadelemizdir.
Şehit olan bir askerimiz için, Menemeni yakın diyen Mustafa Kemal ATATÜRK’ü özledik.
Aydınlık gelecek için, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal ATATÜRK.

 
Editör: TE Bilişim