CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çeşitli kurum ve kuruluşlarca birçok defa ‘yılın valisi’ seçilen ve geçtiğimiz yıl 71 yaşında kaybettiğimiz Niğde eski valilerinden Refik Arslan Öztürk’ün valilik dönemlerini ve örnek kişiliğini anlatan “Vali Bey” isimli kitabın, özellikle gençler tarafından mutlaka okunması gerektiğini söyledi.

Gürer, Vali Refik Arslan Öztürk’ün kardeşi, gazeteci-yazar Saygı Öztürk tarafından kaleme alınan ve kısa sürede dördüncü baskısını yapan “Vali Bey” isimli kitapla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

EFSANE VALİNİN HAYATI, USTACA KALEME ALINMIŞ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde, Bilecik, Erzincan ve Manisa illerinde valilik görevinde bulunan ve döneminin efsane valileri arasında gösterilen Refik Arslan Öztürk’ün örnek kişiliği, sıradışı valiliği, dürüstlüğü ve devlet adamlığı gibi özelliklerinin, “Vali Bey” isimli kitabın yazarı Saygı Öztürk tarafından ustaca kaleme alındığını ifade etti.

Fahiş Bilet Fiyatına Sıkı Denetim Fahiş Bilet Fiyatına Sıkı Denetim

SIRADIŞI VALİ

Merhum Vali Refik Arslan Öztürk’ün her yönüyle örnek bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulayan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bilindiği gibi Refik Arslan Öztürk, 1999-2003 yılları arasında Niğde Valiliği görevinde bulundu. Bu süre içinde kente unutulmaz hizmetler kazandıran Vali Öztürk, mütevazı kişiliği ile tüm Niğdelilerin gönlünde taht kurmayı başardı. Sadece Niğde’de değil, Bilecik, Erzincan ve Manisa valiliği görevlerinde de örnek çabaları ile dikkat çeken merhum Refik Arslan Öztürk, geçtiğimiz yıl Kasım ayında ne yazık ki amansız hastalığa yenik düştü” hatırlatmasında bulundu.

OKURKEN DUYGULANDIM

Saygı Öztürk’ün ‘hem ağladım, hem yazdım’ ibaresini kullanarak kaleme aldığı Vali Bey isimli kitapta, Vali Refik Arslan Öztürk’ün 5 Ekim 1999’da göreve başladığı Niğde’deki sıradışı anılarına da yer verildiğine işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Refik Öztürk vali, Niğde’nin sanayisi, tarımı, turizmi ve en çok da tarihi eserleri ve doğal güzelliklerinin korunup, turizme kazandırılması için mücadele etti. Merhum valinin bu olağanüstü çalışmalarını, o dönemde bazı gazete ve dergilerdeki makalelerimde kaleme almıştım. Sayın Vali nezaket göstererek, hem Niğde Valiliği döneminde hem de Niğde’den ayrıldıktan sonra şahsıma mektuplar yazarak, makalelerimde ele aldığım konularla ilgili düşünce ve görüşlerini aktarmıştır. Tyana antik kazılarının başlatılması, Esenbey Türbesi, Gümüşler Manastırı, Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, Kale, Cullaz sokak, Gümüşler Manastırı ve Kavlaktepe Yer altı şehrinin kurtarılması gibi çok sayıda tarihi dokunun açığa çıkmasını sağlayan valimiz, Şekerpinarı’ndan çıkarılan Hayat Su’ya Niğde ibaresinin konulması gibi konular da dahil olmak üzere, yazılarımızı okuduğunda hemen ilgilenmiş ve Niğde adının etikette yer almasını sağlamıştı. Vali Bey isimli kitapta, yaşamından kesitlerle çalışmalarına değinilmiş. O günleri anımsayarak ve duygulanarak okudum” şekline konuştu.

GENÇLERİN BAŞUCU KİTABI OLMALI

Refik Arslan Öztürk gibi örnek ve saygıdeğer bir insanın hayatını anlatan çok önemli bir eseri, kitapseverlerle buluşturan, gazeteci-yazar Saygı Öztürk’e de teşekkür eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Vali Bey, özellikle gençlerimizin başucu kitabı olmalıdır. Başta Niğdeliler olmak üzere tüm yurttaşlarımıza, her yönüyle örnek bir insan olan Merhum Refik Arslan Öztürk’ün hayatını ve anılarını anlatan bu kitabı tavsiye ediyorum. Devlet valisi nasıl olunur? En az giderle çok hizmet nasıl yapılır? Mütevazi ve insani bir vali olmanın özellikleri nelerdir? Kitapta okuyup, ülkemizin nereden nereye evirildiğini görmek de olası ” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim