Askeri darbe girişiminin ardından Niğdeli vatandaşlar sabahlara kadar meydanlarda Milli İradeye sahip çıkarken Niğde  protokolü basın toplantısı düzenledi. CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem  ise basın açıklaması yaptı. 

Toplantıda Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir Valilikte basın karşısına çıktılar.

Vali Peynircioğlu darbe girişiminde 2’si polis 2’si sivil olmak üzere Niğdeli şehit olduğunu açıkladı.

NİĞDE VALİSİ ERTAN PEYNİRCİOĞLU'UNDAN AÇIKLAMA

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu gazetecilerin Niğde’de gözaltına alınan askerlerin olup olmadığı sorusuna ‘bildiğimiz kadarıyla öyle bir şey yok’ cevabını verdi. Valili toplantı salonunda konuşan Vali Peynircioğlu, ‘terör olarak insanlara yapılan havadan yapılan jetlerle, bombalarla yapılan ve bu milletin meclisini bombalayarak yapılan terör eylemini bu milletin kabullenmesi mümkün değildir. Aziz Türk milleti bunu da bu olayı da kabullenmediği gibi dün akşam sabaha kadar tüm Türkiye’de göstermiştir. Ben milletimize teşekkür ediyorum. Gerçekten bu olay bu şekilde bu kadar zayiatla atlatıldıysa sonuca ulaşılamadıysa bundaki en büyük pay aziz Türk milletinindir. Gerçekten insanlar canları pahasına canlarını hiçe sayarak tankların önüne kendilerini atarak demokratik tepkilerini ortaya koymuşlardır. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Bizim aldığımız haberlere göre maalesef Niğde’mizden de 2 polis memurumuz ve 2 sivil vatandaşımız şehit olmuşlardır. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.’’ dedi.

ERDOĞAN ÖZEGEN'DEN AÇIKLAMA

Milletin çelik iradesiyle bu kalkışmaya karşı çıktıklarını belirten Ak Parti Niğde Milletvekili TBMM İdari Amiri Erdoğan Özegen, ‘‘ bu büyük hadiseyi Türk milletinin demokrasiye bağlı azim ve kararlılığı bir kez daha bu büyük hadiseyi bertaraf etmiş gözüküyor. Maalesef Niğde’den 2 sivil ve 2 polis kardeşimizin İstanbul ve Ankara’da olmak üzere şehit verdiğimizi görüyoruz. İnşallah şehit sayılarının artmaması gerektiğini Niğde’mizin demokrasiye sahip çıkarken görüyoruz ki Niğdelim hemşerilerimizden de 4 tane şehidimiz var. Bir kere daha millet iradesine yapılan bu darbe teşebbüsünü, bu terör faaliyetini ve başkomutanımız, cumhurbaşkanımızın özellikle onu bile öldürmeye kast eden gözü dönmüş hadiseyi aziz milletimiz gerçekten çelik iradesiyle meydanları doldurarak ülkesinin demokrasisine sahip çıkmıştır.’ diye konuştu.


BAŞKAN FARUK AKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Türkiye Cumhuriyeti Devleti dün gece milletine eline geçtiğini ifade eden Niğde belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise konuşmasında şunları söyledi; ‘Bunlar PKK terör örgütünden daha mahalli örgüt olduğunu dün gece uçakla bombalayarak polisimizi askerimizi şehit ederek tescillemiş oldular. Bu ülkenin bu devletin dün gece dönüm noktası oldu. Belki bu vesayet rejimlerinin son bulduğu gece oldu aslında. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu milletin eline geçti dün gece. Ancak önümüzde bir gece var bu kalkışa hangi aşamaya gelirse gelsin sokaklara sahip çıkmamız gerekiyor.’ şeklinde konuştu.

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem yayınladığı basın açıklamasında; Ülkemizde dün sahnelenen darbe girişimi karşısında  Cumhuriyet Halk Partisi olarak karşı duruşumuzu net bir şekilde koyduk. Yaşanan bu olay bir kez daha Demokratik Parlementer sistemin önemini ortaya koymuştur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak darbe karşıtı duruşun yanı sıra, Cumhuriyet ve Demokrasiye olan inancın başta Genel Başkanımız olmak üzere, örgütlerimiz ve bütün üyelerimiz ile sürdürmeye devam edeceğiz." dedi. 

ÜNİVERSİTE SENATOSINDAN KINAMA

Niğde Üniversite Senatosu da,  Milli Birlik ve Demokrası bildirisi yayınladı. 

TÜRK OCAKLARI NİĞDE ŞUBESİNDEN KINAMA


 
15 Temmuz  2016 gecesi, Türk milletinin iradesine sahip çıkmasıyla akamete uğratılan hain bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Türk Ocakları Genel Merkezi olarak hadisenin başladığı saatlerde yapılan istişare sonucunda geceyarısı saat 24.00 sularında, “Türk Ocakları Genel Merkezi, her türlü darbeye karşı Türk milletinin ve demokrasinin yanındadır” şeklinde bir açıklama yaptık. 
 
Büyük Türk milletinin iradesine karşı yapılan bu alçakça girişim sırasında, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, millî iradenin tecelligâhı Türkiye Büyük Millet Meclisini defalarca bombalamak, halkın üzerine ateş açmak, Türk güvenlik kuvvetlerini karşı karşıya getirmek, başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere devlet büyüklerine suikast girişiminde bulunmak, Genelkurmay başkanını alıkoymak gibi utanç verici eylemlere imza atan hainler en ağır cezaya çarptırılmalıdır.
 
Bu hain girişim süresince meşruiyeti ve millî iradeyi savunan sivil-asker devlet büyükleri ve milletvekillerimiz örnek bir demokrasi sınavı vermişlerdir. Muvafık veya muhalif önde gelen televizyon kanallarının demokrasiye sahip çıkan yayınları her türlü takdirin üstünde olmuştur. Ordu içinde paralel bir yapılanmanın harekete geçirdiği darbecilere karşı meşruiyet çerçevesinde hareket eden Silahlı Kuvvetler mensupları ve Emniyet güçlerimiz millet iradesinin yanında yer almıştır. Bu hain girişimin başarısızlığa uğraması, bir bütün olarak büyük Türk milletinin kararlılığı ve demokrasiye sahip çıkmasıyla mümkün olmuştur. 
 
Bu olay, siyasî partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve bütün devlet organları tarafından çok iyi ve etraflı bir şekilde masaya yatırılmalı ve bir daha benzer hadiselerin meydana gelmemesi için, millî birliğimiz ve devletimizin bekası açısından gerekli bütün tedbirler alınmalıdır.
 
Meydana gelen hadiseler sırasında hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türk Ocaklılar ve aziz milletimizin fertleri demokrasi ve millî iradenin yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir. 
 
Yaşasın Türk Milleti! Yaşasın Türk Devleti!

DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE HER TÜRLÜ DARBENİN KAŞISINDAYIZ
 
 
15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen ve hiç kimsenin onaylamayacağı acı olaylara neden olan darbe girişimini gerçekleştirenleri ve buna destek veren tüm güçleri kınıyoruz.
 
Türkiye Kamu-Sen olarak hiçbir gücün milletin kararının üstünde olmadığını, seçimle gelen iktidarların yine seçimle gitmesinin demokrasi anlayışımızın temelini oluşturduğunu bir kez daha kuvvetle vurguluyoruz.  
 
Askerimizin polisimize, polisimizin askerimize namlu doğrulttuğu, kendi uçaklarımızın demokrasimizin ve devletimizin kalesi olan Meclisimizi bombaladığı, sokaktaki vatandaşlarımızın üzerine mermiler yağdırıldığı ve yüzlerce can kaybının yaşandığı bu alçakça girişim, Türk tarihine başka bir kara leke olarak geçecektir.
 
Bütün bu olumsuz şartlar içinde tek tesellimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının büyük çoğunluğunun demokrasiden yana tavır alması ve soğukkanlı tutumu sayesinde olayların daha fazla büyüyerek bir iç çatışmaya dönüşmeden önlenmiş, demokratik rejimimizin kesintiye uğramadan yoluna devam edebilmiş olmasıdır.
 
Bu noktada milletimiz nezdinde son derece saygın ve mümtaz bir yeri olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, kurumsal anlamda toplum vicdanında yara almaması, devletimizin kurum ve kuruluşlarıyla eş güdüm içinde faaliyetlerini sürdürmesi ve toplumsal bir bölünme yaşanmaması için gerekli tedbirlerin tez elden hayata geçirilmesi zorunluluğu göz ardı edilmemelidir. Bilhassa devlet içinde asker, polis çekişmesinin baş göstermesi; dört bir yandan iç ve dış düşmanlarla kuşatıldığımız bu tarihi süreçte devlet işleyişimizi zaafa uğratacak en büyük tehlike olacaktır. 
 
Özellikle uzun zamandan beri Konfederasyon olarak eleştirilerimizin de odak noktasını teşkil eden ülke içinde yaratılan kutuplaşmanın, ayrıcalıklı kesim yaratma çabalarının, hukukun üstünlüğü ilkesinin sekteye uğratılması girişimlerinin bir an önce son bulması ve yaşanan bu olayların, anti demokratik yaklaşımlar için bir gerekçe olarak kullanılmaması, en büyük arzumuzdur.
 
Türk milleti 15 Temmuz günü büyük ve acı bir demokrasi sınavından başarıyla geçmiş, bundan önce yaşanan darbelerin aksine, rejimine ve devletine sahip çıkmıştır. Bu noktada büyük Türk milletinin ortaya koyduğu feraset ve cesaret de her türlü övgüye layıktır.
 
Türkiye Kamu-Sen olarak; 28 Şubat sürecinde ve 27 Nisan post modern darbe girişiminde olduğu gibi nereden ve kimden gelirse gelsin, nereye ve kime karşı yapılırsa yapılsın demokrasi dışı her türlü girişimin sonuna kadar karşısında, Türk milletinin ve devletinin yanında yer almaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyor, çatışmalarda şehit olan güvenlik görevlileri ve hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.
 
Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın, Türk milletine ve Türk demokrasisine büyük geçmiş olsun.
 
 
 
İhsan UĞRAŞ
              Türkiye Kamu-Sen Niğde il Temsilcisi
 
 
Editör: TE Bilişim