Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Gazeteci Yazar Endüstri Mühendisi Ömer Fethi  Gürer  “Cumhuriyetin değerini,kıymetini iyi bilmeli ve anlamalıyız”dedi.

 

 CHP Adayı Ömer Fethi Gürer  yaptığı açıklamada şöyle dedi-“29 Ekim 1923’de TBMM’sinin  Cumhuriyeti ilan ettiği gündür. Mustafa Kemal Atatürk  Onuncu yıl nutkunda  bu günü en büyük bayram olarak belirtmiştir. Tam da  1 Kasım seçimleri arefesinde bu önemli ve anlamlı bayramı kutluyoruz. Cumhuriyet yokluk ve yoksulluk içinde bir ulusun topyekün birlik içinde başardığı ve her türlü güce karşı durduğu Kurtuluş mücadelesi ardından oluşan meclis ile doğmuştur. Cumhuriyet doğrudan halkın temsilcilerini seçebildiği bir sisteminde adıdır. Herkesin herkesimin kendini ifade olanağı bulabildiği ve bir arada yaşama beraberliğini de sağlayan Cumhuriyetin varlığıdır. Cumhuriyet ile var olanların Cumhuriyeti algılama ve anlama eksiklikleri nedeni ile  ülkemizin erdiği ve geldiği durum ortadadır. Ülkenin kuruluş ve kurtuluş felsefesini iyi algılaması gerekir. Atatürk’ün” Yurtta Barış Dünyada Barış” düşüncesi en yalın anlatımla örnek bir yurt içi ve yurt dışı  yönetenlere verilmiş bir öğütten öte  ayrılmaması gereken bir yoldur.Ne varki Atatürk çizgisinden sapanların yanlış politikaları ile  komşularımız ile   nerede ise iyi ilişkiler içinde olduğumuz ülke  kalmamıştır.Cumhuriyetin önemli kurumları tartışılır hale gelmiş. Yargı sistemine dahi güven giderek azalmaktadır. Ulusal Bayramların kardeşlik barış  ve başarma duygusu ile doğan özellik ve güzelliği dahi düne göre  ayrıştırılmıştır. Her konuda bir öteki kavramı türetilerek  yurttaşlar arasında bir arada olma duygusunu pekiştiren değerlerinde içi boşaltılmaya çalışılmaktadır. Bu sürecin kabul ya da ret edildiğinin algılanması ve anlaşılması içinde  1 Kasım 2015 seçimleri çok önemli. Cumhuriyet kazanımları geleceğe taşınması yurttaşın özgürce oyunu gidip kullanabilmesine bağlı,Gerçi Yurttaş özgürce oy kullanmaya doğru gidiyor ama özellikle yokluk ve yoksulluğu yarattığı sıkıntı ile devletin sağladığı olanakları bir parti yardımı gibi algılayıp oyunu o yönde vermeye meyilli olan bir kesiminde varlığını göz ardı etmemek gerekir.Çünkü yokluğun ve yoksulluğun varlığı birey için rejimden daha önde gelmektedir.”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı gazeteci yazar Ömer Fethi Gürer açıklamasınında 1 Kasım seçimlerinin önemine de değindi. Gürer şöyle dedi- 1 Kasım 2015 tarihinde Bir yerde geleceğimizin belirleneceği bu seçim halkımızın oyları ile şekilleneceği de açıktır. Demokraside en önemli değişim gücü oydur.Oy vermek geleceğin nasıl olacağı konusunda karar vermektir. Bu bağlamda Cumhuriyet Halk Partisi  birinci sınıf demokrasi,Üreten ve Hakça bölüşen bir ekonomik düzen ve yurtta barış dünyada barış söylemi ile Önce Türkiye diyerek seçim çalışmalarına başlamış ve devam ettirmektedir. Doğal olarak  yokluk ve yoksulluğun aşılması içinde bir dizi  vaatte bulunmuştur.

Asgari ücret üzerinde vergi kalkması ile asgari ücret 1500 Tl olacaktır, Asgari ücret artışından kaynaklı  sigorta ve işsizlik sigortası priminde herhangi bir artış yapılmayacaktır, iş verene ek maliyet getirilmeyecektir. Asgari ücret her yıl, enflasyon farkı ve ekonomik iyileştirmeye bağlı artacaktır. TOKİ’nin yapacağı sosyal konutlarda arsa ücret alınmayacak, maliyet % 40 oranında düşecek, Ev sahibi olmayanlar,yaşı ve geliri ne olursa olsun,arsa maliyetsiz ,peşinatsız,uzun vadeli  kredi avantajıyla,aylık 277 TL  taksitle ev sahibi olacaktır. Maddi olanakları yetersiz olan tüm üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim bursu verilecektir. İhtiyacı olan tüm gençlere,ücretsiz yurt ve şehir içi ulaşım sağlanacaktır.yeteri kadar yurt inşa edilecektir.emekliler hak ettiklerini alacak intibak yasası çıkarılacaktır.Çalışan emeklilerden kesilen  sosyal güvenlik yardımı kalkacaktır. Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında iki ikramiye verilecektir. Esnaf ve Kobilerin sorunları çözülecektir. Çiftçi desteklenecek mazot  1.80 TL olacaktır.İşsizlik bitirilecek, Aile Sigortası uygulamasında mevcut yardımlar iki katına çıkacak Aile sigortası ile hiçbir  hanenin geliri 720 Tl altında olmayacaktır. Bu ve benzeri sosyal uygulamalarla  yoksulluk ve yokluk yenilecek Cumhuriyet kazanımları ile ülkemiz barış ve kardeşlik duygularının egemen olacağı sorunsuz bir yaşama erecektir.Bunun gerçekleşmesi içinde oyları CHP’de birleştirme zamandır.Önce Türkiye,Önce Birlik,Önce İnsan diyenlerin oylarını CHP de birleştirmeleri geleceğin sorunsuz bir Türkiyesinin doğmasına vesile olacaktır Bu duygu ve düşüncelerle  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”dedi.

 

Editör: TE Bilişim