Cumhuriyet Bayramının 95. Yıldönümünü kutlama törenleri bu yıl 5 Şubat stadyumunda yapılacak. Cumhuriyet Bayramının ilan edilişinin 95. yıldönümü münasebetiyle 28 Ekim Pazar günü saat  13.00’te   Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlenecek.

Niğde Merkez İlkokul, Ortaokul ve Liselerin idarecilerinin, bayram ve flamaları ile katılacakları törende Valilik ve Niğde Belediye Başkanlığına ait çelenkler Atatürk anıtına sunulacak. Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının söylenmesi ile sona erecek.

Cumhuriyet Bayramının 95. Yıldönümü dolasıyla kutlama törenleri 28 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, 29 Ekim Pazartesi günü saat: 09.45’de makamında tebrikata giriş sırasına uygun olarak Devlet Adına kutlamaları kabul edecek. 29 Ekim Pazartesi günü 5 Şubat Şehir Stadyumunda yapılacak kutlama törenleri ise saat: 10.15’de başlatılacak. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan tarafından Askeri Birlik, öğrenciler ve halkın bayramını kutlayacaklar. Ardından İstiklal Marşı söylenerek aynı anda gönderlere Türk bayrağı çekilecek. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Niğde Valisi Yılmaz Şimşek tarafından yapılacak.
 
Editör: TE Bilişim