Cumhuriyetimizin kurululuşun 88. Yıldönümü nedeni ile Cumhuriyet Bayramını kutlayan, mesaj yayınlayan kurum, kuruluş ve şahısların mesajlarını sitemize gönderiliş sırasına göre  sunuyoruz. 


*************************************

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi PİŞKİN  Cemiyeti adına Cumhuriyet Bayramını kutlama mesajı yayınladı.

“Cumhuriyeti Hep Birlikte Korumalıyız”

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Pişkin, yüce Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet'in 88. yıl dönümünün milletçe coşku içinde kutlamanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

Türk milletinin Atatürk'ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet'in kurulmasının, tarihte ender kaydedilen bir başarı olduğunun altını çizen Pişkin, Cumhuriyet bayramı münasebetiyle dün yayınladığı mesajında; “Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir. Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet'in tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılmasının herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur” diye konuştu.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti Pişkin, mesajında daha sonra şunları belirtti:

“88. yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimiz, bugünlere gelene dek verilen mücadele ile dünya tarihine altın harflerle yazılmış bir bağımsızlık savaşının sonucudur.

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları ve Türk milletinin omuz omuza verdiği Kurtuluş Savaşı sonrasında elde edilen bu büyük zaferi, ülkemizi ve Cumhuriyetimizi hep beraber korumalıyız.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyorum. Milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum.”



************************************************

Cumhuriyet Halk Partisi Bor İlçe Başkanı Mustafa Hacı ÇOPUR Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bor İlçe Başkanı Mustafa Hacı Çopur Cumhuriyetin ulusun kendini yönettiği bir rejim olduğuna dikkat çekerek 88 yıldır ülkemizde bir arada dirlik ve düzen içinde yaşamamıza vesile olan Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak her yurttaşımız içinde bir görevdir” dedi.

        CHP BOR İlçe Başkanı Hacı Çopur şöyle dedi.-“ Cumhuriyet dürüstlük- hukuk-sevgi geçerli olduğu Demokrasi ile var olan bir rejimdir. Cumhuriyet bireyin haklarını koruyan başlıca yönetim biçimidir. Cumhuriyet ile vazgeçilmez olan Hukukunda üstünlüğüdür. Üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğünün geçerli olduğu bu rejim gelişime çağdaşlığa açıktır. Mustafa Kemal Atatürk önderliği ve öncülüğünde 29 Ekim 1923 de sağlam temeller üzerine kurulan Cumhuriyetin yeni bir yıl dönümüne ermiş olmaktan mutluyuz.   Hiç şüphesiz ki Atatürk halkının yaşayacağı en iyi rejimi benimseyerek yaşam bulmasını sağlayacak kadar yürekli ve gerçekçi bir önderimizdi.  Atatürk’ün yolunda Cumhuriyetimize sahip çıkarak geleceğimizin daha iyi olacağına inanıyoruz ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak onun yolunda Cumhuriyetimiz ve değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Atatürk ve Cumhuriyeti kuranları da saygı ile selamlıyoruz.   CHP Bor İlçe Yönetimi olarak Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyoruz.” Dedi. 

******************************************

MHP Bor  İlçe Başkanı Mustafa Tecimer  Cumhuriyetin 88. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Büyük Türk Milletine

 Tecimer ; “Türk Tarihinin en önemli hadiseleri, geçmiş tarih sayfalarımızda şerefle yerini almıştır. Tarihimizde şerefle şanla yerini almış en önemli olaylardan birisi hiç kuşkusuz yakın tarihimizi destanlaştıran Cumhuriyetin kuruluşudur.

29 Ekim 1923 tarihi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilan edildiği tarihtir. Bugün ise Cumhuriyetimizin kuruluşunun 88. Yıldönümüdür. Kutlu olsun.

Ne yazık ki içinden geçtiğimiz şu günler acı ve sıkıntılıdır. Yaşadığımız terör olayları tüm milletimizi derinden üzmüş ve de sarsmıştır. Her yaşanan terör olayları sonrası, acılı ailelerin yanında memleketin bir başka yerinde olsa dahi; gözyaşıyla, hüznüyle, öfkesiyle, duasıyla bir ve beraber olma idrakinde kendini bulan büyük milletimiz, işte Cumhuriyetin ortaya koyduğu bütünlüğü, ortak paydada buluşma iradesini bu vesileyle şekillendirmiştir. Yine  Van’da yaşanan deprem felaketinde  ve bundan önce yaşanan birçok afetlerde milletimizi bir araya getiren olaylar yaşanmış, milletimiz güçlü bir bütünlük iradesine sahip olduğunu göstermiştir.

“İşte Cumhuriyet’in kısa ve öz tarifi budur”

Milletimiz sevinçte, acıda, afette, hüzünde, yardımlaşmada her daim bir ve beraber ortak noktada, aynı duyguyla pekişerek birleşiyorsa; bu Cumhuriyetin ülküsünden kaynaklanmaktadır. Bu ülkü ise; bir ve beraber, ay yıldızlı nazlı hilalin altında özgürce yaşama ülküsüdür.

Cumhuriyetimizin 88. Yıldönümü acı ve buruk bir halde ama onur ve şerefin hiç eksik olmadığı şuurla, kahramanca Cumhuriyet bayramımızı kutluyorum.

Varlığım Türk varlığına Armağan Olsun.

Ne mutlu Türk’üm diyene! “ dedi.


*************************************


Niğde Milletvekili Doğan ŞAFAK'ın kutlama mesajı

Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun var olma savaşı, Cumhuriyet ise milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişin adıdır.

Türk Milleti'nin kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet'in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Milletin kendini ilgilendiren kararlarda bizzat söz sahibi olması Cumhuriyetimizin en büyük teminatıdır.

Cumhuriyet, yüce milletimizin sarsılmaz bir iradeyle elde ettiği zaferin ardından yükselen değer olarak bizleri kucaklamıştır.

Milli mücadele döneminde yaşanan zorluklara rağmen elde edilen zafer, halkımızın bağımsızlığa olan aşkını en ibret verici sahnelerle tüm medeniyetlere göstermiştir. Bundan sonra da hiçbir kötü emel, Türkiye Cumhuriyeti’ne zarar veremeyecek, yüreği yurt sevgisiyle dolu Türk Ulusu’nun gücü ve istenci karşısında tutunamayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü tartışmaya açmak gayretinde olanlar hüsrana uğrayacaktır.

Cumhuriyetin erdemine yürekten inanan şanlı Türk Milleti, daha ileri ufuklara ancak Cumhuriyetle ulaşabileceğinin bilincindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle;

Türkiye Cumhuriyetinin 88 yıllık uygarlık başarısı olan ve gelecekte de olmaya devam edecek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, Cumhuriyetin temel değerlerine yürekten inanmanın onurunu yaşıyor ve başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere değerli varlığımız Cumhuriyetin kurucularının, tüm şehitlerimizin aziz ruhları önünde saygı ile eğiliyor, kahraman gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum.

Doğan ŞAFAK

CHP Niğde Milletvekili



**********************************************

Cumhuriyet Yandaşıyız!

CHP Niğde İl Başkanı Mehmet Özkan, Cumhuriyet Bayramı dolaysıyla yayınladığı basın açıklamasında Cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacaklarını ifade etti.

 

CHP İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada; “cumhuriyeti kuran bir parti olarak, cumhuriyetin bütün değerlerine eksiksiz sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bilmenizi isterim ki cumhuriyet öyle 3-5 hayalperest bölücünün faaliyetleriyle, ılımlı islam gibi fundamentalist çalışmalarla yıkılmaz ve yıkılmayacaktır. Cumhuriyeti kuran ve ona sahip çıkan partimiz, dün olduğu gibi bugünde bu ilkeler doğrultusunda çalışmalarına ara vermeden devam edecektir. Sözlerimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz cümlesiyle bitiriyor ve yeniden ulusumuzun ve Niğdeli hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

“Bütün dünya bilsin ki, benim için bir yandaşlık vardır:

Cumhuriyet yandaşlığı, düşünsel ve toplumsal devrim yandaşlığı!

Bu noktada yeni Türkiye topluluğunda bir bireyi bunun dışında düşünmek istemiyorum!”  dedi




****************************************

Rotary Niğde Derneği Dönem Başkanı Begüm YÜKSEL’in mesajı ;

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 88 yıldönümünü gururla ve sevinçle kutluyoruz. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen inanç ve kararlılıkla kazanılan milli mücadele Milletimize kayıtsız şartsız egemenliği temin eden Cumhuriyeti armağan etmiştir. Cumhuriyetimizin 88. yılını kutlarken, Niğde Rotary Kulübü olarak geleceğe büyük bir umut, inanç ve gayretle yürümek azmi içindeyiz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve milletimizin birliğine her zaman olduğu gibi büyük önem vermekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatan için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, saygılarımı sunuyorum.

 

Begüm YÜKSEL

Rotary Niğde Derneği Dönem Başkanı



***************************************

Atatürkçü Düşünce Derneği Niğde Şube Başkanı Sevgi ÖZBEK’in mesajı ;

 

 

Değerli Atatürkçüler,

 

Bütün toprakları işgal edilmiş, orduları dağıtılmış, insanları esir edilmiş ve sindirilmiş, emperyalist dünyanın “bu işi bitirdik” dediği ve ince hesaplar yaptığı günlerde, dünyaya başkaldırarak ve en olumsuz koşullarda  emperyalist devletleri yenilgiye uğratarak, mazlum milletlere Örnek ve Önder olan bir kurtuluş savaşı sonunda çağdaş bir devlet kuran inancın, aklın ve faziletin zaferini kutluyoruz. Bu zaferin adı Cumhuriyettir.

 

Bütün dünya, dost ve düşman ve içimizdeki işbirlikçi ve hainler bilmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır. Türk milleti Ata’sının vasiyetine uymaktan bir an bile geri kalmayacaktır.

 

Karşı devrimin ülkemizin üstüne karabasan gibi çöktüğü, Cumhuriyetimizin üstünde kara bulutların dolaştığı bu günde Atatürkçüler ve Atatürkçü gençlik, görev bilinci içinde, sağduyu ve soğukkanlılıkla gelişmeleri izlemekte, hukuk içinde ve demokratik yollarla eylem çizgisini belirlemektedir.

 

Hedefimiz çağdaş uygarlığın üstüne çıkmaktır. Bu hedefe akılla, bilimle, alın teri ve emek ile Özgürlük ve bağımsızlık onuru ile ve bedeli ödenerek varılacaktır. Dünden daha kötü olmayan koşullar içinde olduğumuzun bilinci ile bu uygarlık savaşından galibiyetle çıkacağımıza kuşku yoktur. Onurla taşınan Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığı kimlik ve kişiliği başarımız için yeterlidir.

 

Ne yazık ki, Özellikle yirminci yüzyılın ikinci yarısından sonra küreselleşme, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de yıkıcı etkilerle emperyalizmin son aşaması olduğunu gözler önüne sermiştir. Küreselci ve sözde ‘serbest’ piyasacı iktisat politikaları, Özelleştirmelerle tarım ve sanayi varlığımızı eritmiş; dünyaya açılma adı altında topraklarımızı küresel şirket ve yabancı sermayedarların talanına açmış; ülkenin tüm iletişim – haberleşme ve tüm mali banka – sigorta sistemini bu güçlerin tekeline ve kontrolüne devretmiştir. Küreselleşme adı verilen yeni emperyalizme, iktisadi bağımsızlığımızın en temel maddi araçları teslim edilmiştir.

ülkemizin içinde yer aldığı eski uygarlıklar bölgesi şimdi de yeni emperyalizmin yeniden bölüşme hırsını sergilediği bölge halini aldı. çevremizdeki tüm komşu ülkeler ya “sivil renkli” ya da “askeri işgali” saldırılara maruz tutulmuş ve vahşet görüntüleri eşliğinde parçalanmış ya da kendini yönetemez hale getirilmiştir. Doğu Avrupa’yı, Orta Doğu’yu, Batı Asya’yı, Karadeniz kıyılı ülkeleri birbirine düşman hale getiren yeniden bölüşüm projeleri, bu ülkelerin yurttaşlarını da dinsel ve etnik gerekçelerle birbirine düşman hale getirmiştir.

Türkiye, bu küreselci ateş çemberinin tam ortasında, küreselci iktisat politikaları eliyle güçten düşürüldüğü gibi aynı zamanda halkı içinde düşmanlıklar körüklenerek “çözülmek” istenmektedir. Bütün bu sürece demokrasi adı verilmekte; yeni emperyalizmin bu “yeni” demokrasisi bir yandan iktisadi, cezai, medyatik araçlarla sürdürülen baskı ve şiddet politikası, bir yandan da cemaat-tarikat teşvik politikasıyla yürütülmektedir.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)’nin yirmi yıldan bu yana adım adım izlediği ve karşısında mücadele verdiği bu süreç, günümüzde artık her yönüyle açığa çıkmıştır. Şimdiye kadar adım adım sürdürülen yıkıcılık, ulusal ve toplumsal varoluşun belgesi olan Anayasa’nın hükümleri haline getirilmek istenmektedir.

ADD, halkı etnik ya da dinsel inanç gruplarına göre siyasal kimliklere ayırmanın, ulusal Örgütlenmeye son vermek olduğunun bilincindedir. ADD, Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasal kimliğini, halkı bakımından etnik kökene bağlı olmaksızın, Türk ulusçuluğu olarak tanımlayan anayasal kimlikten yanadır. Bu siyasal kimlik, yurttaşların din, etnisite, cinsiyet, vb. her türlü bireysel biyolojik ve kültürel Özelliklerinin biricik koruyucusu ve geliştiricisidir. Bu Özelliklerin bireysel düzlemden çıkarılıp siyasal topluluk düzlemine çekilmesi, “ulusal devlet” ilkesi yerine, “milliyetler devleti” kurulmasını Önermek demektir. Böyle bir Öneri tarihsel temellerimize uygun olmadığı gibi, güncel küreselci dayatmalar karşısında ülkemizin yok oluşuna razı olmak demektir.

ADD, ülkemizin, siyasal olarak, halkı bakımından bölünemeyeceği gibi, toprağı bakımından da bölünemeyeceği ilkesine bağlıdır. Bazı siyasal partilerin programlarında yer aldığı bilinen “federasyon ilkesi” ülkemizin ne tarihsel koşulları ne de güncel koşulları bakımından uygundur. Nitekim federasyon Önerileri ülkenin geneli için değil, birkaç ilini kapsayan tek bir bölgesi için dile getirilebilmekte, bu da sÖz konusu isteğin Türkiye’nin içinden çok Orta Doğu Bölgesi geneli için kurulan siyasal oyunla ilgili olduğunu göstermektedir. Kısacası üniter Örgütlenme yerine federal Örgütlenme istekleri, Türkiye için “iç siyasete değil Orta Doğu Bölgesi’ne ilişkin “dış politikaya ait sorunlar grubundadır. ADD, bir dış politika sorununun, ülkenin devlet Örgütlenmesini iş göremez hale getirilmesine karşıdır.

ADD, son yarım yüzyıldır süren karşıdevrimin günümüzde ivme kazandığını ve belli (!) dış güçlerce desteklendiğini görmektedir. Ancak yine ADD, bu güçlerin ne isterse istesin ya da neyi desteklerse desteklesin, Cumhuriyet’in ruhunu oluşturan “bağımsızlık tutkusu” karşısında, tutunma gücüne sahip olmayacaklarını, savunduğu Atatürkçü Düşüncenin gereği bilmekte ve ulusa güvenmektedir.*

 

Değerli Atatürkçüler, uygarlık savaşımız başarılı, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

 

 

                               Sevgi Özbek

                              Add Niğde şube başkanı



***************************************

Eğitim-İş Niğde Şube Başkanı Timur Özkan Cumhuriyetimizin 88. Yıldönümü nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Son derece üzücü günler yaşadığımız hassas bir dönemde Cumhuriyetimizin ilanının 88. yıl dönümünü kutluyoruz. 

         Birinci Dünya Savaşı’nı sona erdiren 30 Ekim 1918 Mondros Mütarekesinin hemen ardından büyük bir aç gözlülükle başlatılan emperyalist saldırıya karşı, Anadolu’da bir ölüm kalım mücadelesi başlatılmıştır. 

         Bin bir yoksunluk içinde Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz öncülüğünde yürütülen mücadele, ulusal egemenlik ilkesine dayanılarak zafere ulaştırılmıştır. Bu ilk antiemperyalist mücadele, aynı zamanda emperyalizmin işbirlikçiliğini yapan yerli gericiliğe karşı da bir mücadele olmuştur. 

Kurtuluş Savaşımız, ulusal egemenliğe dayanan yeni devletin kurulması çabaları ile birlikte zafere ulaştırılmıştır. Gerçekte Cumhuriyetimiz TBMM’nin açılması ile kurulmuştur. 

29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı, bu gerçeğe hukuki nitelik kazandıran bir siyasal devrimdir! 

Türkiye Cumhuriyeti, siyasi, ekonomik, kültürel ve askeri yönden bağımsızlığı, “kula kulluk” yerine özgür yurttaşlığı, uygar ve saygın bir ulus devlet oluşturmayı amaçlayan büyük bir devrim projesidir. 

         Emperyalizme karşı büyük zaferi kazanan kuşaklar, Mustafa Kemal Atatürk’ün yol göstericiliğinde kısa zamanda dünyayı hayran bırakan atılımları gerçekleştirmişlerdir. 

         Cumhuriyetimizin 88. yılını kutlayacağımız bugünlerde, ne yazık ki, cumhuriyetimiz, ülkemiz ve ulusumuz büyük tehlikelerle karşı karşıyadır! 

         ABD emperyalizmi, Büyük Ortadoğu Projesi’ni gerçekleştirmek için ülkemizi açıkça hedef almıştır. Bu amaçla bir yandan ırkçı faşist bölücü terör örgütü üzerimize saldırtılırken, diğer yandan da cumhuriyetimizin kazanımlarını, laikliği, üniter ulus devleti tasfiye etmeyi amaçlayan din istismarcısı gericilik  kollanmaktadır.

 

         Irkçı bölücü terör örgütü saldırılarını yoğunlaştırırken, cumhuriyetimizin temel değerleri ve ulusal bütünlüğümüz üzerine pazarlıklar yapılmaktadır. 

         12 Eylül 2010 anayasa değişikliği oylamasından sonra, iktidar, yargı organlarını da denetimi altına alarak güçler ayrılığı ilkesini fiilen ve hukuken ortadan kaldırmıştır. Yasama organından sonra yargı organları da yürütme organının, gerçekte ise tek kişinin otoritesine bağlı kılınmışlardır. Manzara, faşizan bir yönetim manzarasıdır. 

         Cumhuriyetin Milli Eğitim Bakanlığı’nın başına, Türkiye Cumhuriyeti’ne hasım, cumhuriyetçilik, milliyetçilik ve laiklik ilkelerinin kaldırılmasının zamanının geldiğini savunan bir kişi getirilmiştir. Yeni Bakanının ilk icraatı ise, Atatürk ilke ve devrimlerine, Atatürk milliyetçiliğine bağlı,  Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen, vatanını milletini seven yurttaşlar yetiştirme görevini Milli Eğitim Bakanlığının görevleri arasından çıkartmak olmuştur.İktidarın en son icraatı ise, Van da yaşanan depremi bahane edip Tüm Türkiye deki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını iptal etmek olmuştur.Kokteyl,resepsiyon gibi etkinliklerin iptal edilmesi bir parça anlaşılabilir olmakla birlikte Bayram kutlamasının iptal edilmesi Ülkemizin geldiği yol ayırdımını göstermesi bakımından çok önemlidir.Bu kararın kabul edilmesi mümkün değildir. 

         Irkçı bölücülerin, din istismarcılarının ve emperyalist işbirlikçilerinin dilindeki “sivil” ve “ideolojisiz” yeni anayasa söylemleriyle Türkiye Cumhuriyeti’ne vücut veren değerler, Atatürk ilke ve devrimleri ile Türk ulusu anayasadan tamamen silinmek istenilmektedir. 

         Kimse zannetmesin ki, bu böyle sürecek!

          Ulusumuz oynanan oyunların farkına varacak, bağımsız cumhuriyeti ve ulusal bütünlüğümüzü korumasını bilecek, çirkin oyunları boşa çıkartacaktır.

         Eğitim-İş, tüzüğünde de yazılı olduğu üzere, üye­le­ri­nin üs­tün so­rum­lu­luk duy­gu­su­na ve eği­ti­min gü­cü­ne da­ya­na­rak, Ata­türk’ün ön­der­li­ğin­de ku­ru­lan Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti­'nin ba­ğım­sız­lı­ğı­nı, ege­men­li­ği­ni, ulus ve ül­ke bü­tün­lü­ğü­nü, la­ik dü­ze­ni­ni, de­mok­ra­tik­leş­me ve ulu­sal eği­tim hedefini ko­ru­mak ve son­su­za ka­dar ya­şat­mak için elin­den ge­len her tür­lü ça­ba­yı gös­te­rmeye kararlıdır.

          Bizlere emanet edilen Cumhuriyet sonsuza kadar geliştirilerek yaşatılacaktır! 

         Bu inançla bütün yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutlarken, başta Atatürk olmak üzere bağımsız bir ülkeyi bize armağan eden kahramanlarımızı, ülkemizin bağımsızlığı ve ulusal bütünlüğümüz için canlarını veren aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Timur ÖZKAN
Eğitim-İş İl Başkanı

  ****************************

Türk Eğitim Sen Niğde İl Temsilcisi İhsan Uğraş Cumhuriyetimizin 88. yıldönümü nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.

 
Ulu Önder Atatürk’ün büyük mirası Cumhuriyetimiz tam 88 yaşında. Atamız topraklarımızdan işgalcileri temizlemiş, modern ve güçlü bir devletin temellerini atmış, Türkiye Cumhuriyetini dünyanın önünde eğildiği bir devlet konumuna getirmiştir. Cumhuriyetin kuruluşu ile ülkemiz hızlı bir kalkınma sürecine girmiş, Türk ve dünya tarihinin akışı değişmiştir.

Bugün Cumhuriyetimizin 88. yıldönümünü buruk kutluyoruz. Türk Milleti olarak derin bir keder içerisindeyiz. Ne yazık ki ülkemiz hem terör, hem deprem acısını bir arada yaşamaktadır. Şehitlerimize gözyaşı dökerken, Van’da yaşanan depremle acımız daha da büyümüştür. Van’da enkaz altında yüzlerce hayat sönmüş, çığlıklar göğe yükselmiştir. Depremzedeler, aileleri ve sevdikleri ile birlikte umutlarını da kaybetmiştir. Gün kenetlenme günüdür. Onların bu zor günlerinde yanlarında olmak, acılarını bir nebzede olsa paylaşmak, depremzedelere umut aşılamak için hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Van için yüreklerimizi ortaya koymalı, tüm imkânlarımızı seferber etmeliyiz. Yaralarını beraberce sarmayı çok iyi bilen milletimiz, bu zor ve karanlık günleri el ele vererek aşacak, acılara beraberce göğüs gerecektir. 

Büyük Atatürk bu devleti kurarken yıkılmaz kaleler inşa etmiştir. Yıkılmaz kalelerin başında milletimizin birlik ve beraberliği gelmektedir. Bugün terör saldırılarıyla dirliğimizin, birlik ve beraberliğimizin temellerinden sarsılması hedeflense de, caniler asla amaçlarına ulaşamayacaktır. Askerimizin, polisimizin, masum insanlarımızın hatta çocuklarımızın, bebeklerimizin canına kasteden bu gözü dönmüş bölücü çete, büyük mücadelelerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve bu devletin onurlu vatandaşlarına zarar veremeyecek, kardeşliğimizi bozamayacaktır.  
Ne yazık ki terörle mücadele açılım safsatasıyla, teröristlerin taleplerinin müzakere konusu yapılmasıyla zarar görmüş, katiller siyasi arenada muhatap bulmuştur. Bugün TBMM çatısı altında barınan teröristlerin yandaşları, onlara yardım ve yataklık yapanlar ‘hanımefendi’, ‘beyefendi’ olmuştur. Teröriste kucak açan belediye başkanları, devletin imkânlarını cinayet şebekesine seferber eder hale gelmiştir. Devletimize kin besleyen, teröristlerle kol kola gezen, Cumhuriyet rejimine yönelik saldırılarda bulunanlar zehirli oklarını Türkiye Cumhuriyeti’nin tam kalbine fırlatmaktadır. Bu elim tablo ise vicdanlara kor bir ateş gibi düşmektedir.

Cumhuriyetimizin 88. yılında, Atamıza ve O’nun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne bağlılığımızı bir kez daha haykırıyoruz. Atamızın ilke ve inkılâpları bizleri sonsuza kadar aydınlatacaktır. Emperyalizme başkaldırarak, işgalci ülkeleri alaşağı eden, büyük badireler atlatan, dünyaya meydan okuyan milletimiz, Atamızın emanetine sonsuza kadar sahip çıkacaktır. Dün ve bugün olduğu gibi yarın da birbirimize sımsıkı kenetleneceğiz, felaketlerin üstesinden beraberce geleceğiz, vatanımızın her karış toprağını koruyacağız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerine çöreklenen karanlık güçleri bertaraf edeceğiz, Cumhuriyetimize uzanan elleri birer birer kıracağız. 

Bu vesileyle; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimizle kutluyor, Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimize rahmet, minnet ve saygılarımızı sunuyoruz. 

İhsan UĞRAŞ
Türk Eğitim-Sen 
Niğde İl Temsilcisi

**************************************

AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladılar.


Bugüne terör belası ve deprem nedeniyle buruk girdiklerini belirten Vekiller, 88. Yıl dönümünü yaşadığımız Cumhuriyet’in kuruluşunun ülkemiz için bir dönüm noktası olduğu ifade ettiler.
Alpaslan Kavaklıoğlu mesajında bugünlerde kardeşlik ve beraberlik bağlarımızın ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya gösterdiğimizi, Cumhuriyet’in 88. Yılının da bu kardeşlik ve beraberlik bağlarının daha da güçlendirilmesi için bir vesile olacağını ifade etti. Cumhuriyet’in mirasını sahip çıkmak konusunda kararlı olduklarını da kaydeden Kavaklıoğlu, Cumhuriyet’i her daim daha yükseğe çıkarma gayretinde olmaya devam edeceklerini kaydettiler. Cumhuriyet’i ayakta tutan yegane kuvvetin milletin kendisi olduğunu da ifade eden Kavaklıoğlu mesajını başta Niğdeliler olmak üzere tüm ülkemizin Cumhuriyet Bayramını tebrik ederek tamamladı.
Ömer Selvi ise Cumhuriyet’in birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denilenleri başardığımızın en büyük ispatı olduğunu söyledi. Cumhuriyet’in sağladığı birlik ve huzur ortamı sayesinde ülkemizin her alanda sağlam adımlar atabildiğini de ifade eden Selvi, dünyada saygın bir ülke konumuna geliyor olmamızın altında Cumhuriyet’in yönetim şeklimiz olmasının önemli yeri olduğunu belirtti. Tüm ülkemizin Cumhuriyet’in 88. Yılı dönümü de kutlayan Selvi, “Zor günler yaşadığımız bugünlerde birlik ve kardeşlik duygularımızı güçlendirme gayretinde olmaya devam etmeliyiz” dedi. 

***************************************

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyetin kuruluşunun 88. yıldönümünü kutlayarak, birlik ve beraberlik içinde daha güzel günlere ulaşmak için çalışmak gerektiğini belirtti.
 
Başkan Akdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 88. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada; "Cumhuriyet, egemenliğin bir kişiye, gruba, sınıfa değil doğrudan millete ait olduğu gerçeğini kazandırmıştır. Cumhuriyet yönetiminin tüm vatandaşlarımızı yasa önünde eşit sayması, onlar arasında hiçbir ayrıcalık tanımaması, devlet yönetimine eşit olarak katılımını sağlaması, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini devlet teminatı altına alması, milli birlik ve beraberliğimiz açısından da birleştirici ve pekiştirici olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 88. yıldönümünü dolayısıyla hemşerilerimiz başta olmak üzere Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum” dedi


***************





Editör: TE Bilişim