Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının, Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatmak üzere projelendirdiği, "Dijital Tır" Niğde’ye geldi.

Türkiye turuna 19 Şubat'ta Edirne'den başlayan tır, Niğde Ömer Halisdemir Meydanı'nda Kovid-19 tedbirleri kapsamında kapılarını açtı. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ömer Halisdemir Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, Dijital Tır'ı ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldılar.

Kale Projesi Niğde’yi Şaha Kaldıracak Kale Projesi Niğde’yi Şaha Kaldıracak

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Kayseri Bölge Müdürü Mehmet Uğurlu' Dijital Tır'ın bugün Niğde’de Pandemi kuralları kapsamında kapılarını açtığını söyledi.

Dijital Tır’ı ziyaret eden Vali Yılmaz Şimşek gazetecilere yaptığı açıklamalarda; “19 Şubat'ta Edirne'den yola çıkan tır, Türkiye’nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatıldığı Dijital Tır projesi kapsamında 52 ile Dijital Tırlar gönderildi. Bu tırlardan bir tanesi de ilimiz Niğde Ömer Halisdemir meydanında kapılarını Niğdelilere açtı. Bundan amaçlanan ülkemizin milli tarihi kültürel teknolojik ve bilimsel kazanımlarını, zenginliklerini halkımıza göstermek, bu konuda bir farkındalık oluşturmak ve yine milli gururumuz olan insansız hava araçlarının sunumlarını, Simülasyonlarını bu tırda görülüyor. Ben Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığımıza, bölge müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Dijital Tır’da ziyaretçileri üç boyutlu görünüme sahip, yüksek teknoloji unsurlarıyla oluşturulmuş bilgi akışını aktaran holografik sunucu karşılarken, dijital Tır’ın içinde Harekete Duyarlı Ekran, 3 Boyutlu Sanal Kutu, Yeşil Perde ve Sihirli Ayna deneyim alanları bulunuyor. Tır içerisinde ayrıca Türkiye’nin milli gururu İnsansız Hava Aracı (İHA) ile bir uçuş deneyimi imkânı da sağlanıyor. Tır içerisindeki tüm bu teknolojik uygulamalar Türk mühendis ve yazılımcılar tarafından geliştirildi.

Editör: TE Bilişim