Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi Tanıtım Töreni’nde yaptığı konuşmada, sosyal konut projesi kapsamında Niğde’ye 1142 Konut yapılacağının müjdesini verdi.

Niğde Belediyesi  İlk Meclis Toplantısını Yaptı Niğde Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Erdoğan sosyal konut projesi kapsamında Niğde’ye 1142 Konut yapılacağının müjdesini verdi.
Niğde’ye Yapılacak konut sayıları şu şekilde, Niğde Merkez 253 Konut, Bor İlçesine 178 Konut
Çamardı İlçesine 285 Konut, Aktaş Beldesine 211 konut, Bağlama Beldesine 120 Konut
Azatlı Beldesine 95 Konut yapılacağı müjdesini verdi.

Geçtiğimiz 20 yılda Türkiye’yi her alanda olduğu gibi, konut üretiminde de asırlık hizmetlerle, eserlerle ve projelerle buluşturduklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla yüzde 90’ı sosyal konut olmak üzere 1 milyon 170 bin konut inşa ettiklerini kaydetti.

Çağın tüm ihtiyaçlarıyla donatılmış dev hastaneler, on binlerce iş yeri, binlerce kamu binası, stadyumlar, her kesimden insan için yüzlerce sosyal ve kültürel tesisi ülkeye kazandırdıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehri şehir yapan en önemli unsurlar olan doğal, tarihî ve kültürel mirasımızı korumaya özel önem verdik. Bizi mazimizle buluşturan, yüksek mimari değer taşıyan evlerimizi, dükkânlarımızı, meydanlarımızı en emin şekilde geleceğe taşıyacak adımlar attık” diye ekledi.

“BU PROJELERİ TİCARİ KAZANÇ KAYNAĞI HÂLİNE GETİRMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konut projesinde çeşitli kesimlere pozitif ayrımcılık yaparak kontenjanlar belirlediklerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Konutlarımızın, maliyet fiyatı üzerinden yüzde 40 indirim yaparak belirlediğimiz fiyatları da şu şekilde olacaktır: Vatandaşlarımız, toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2 artı 1 konutlarımıza, aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olabileceklerdir. Aynı şekilde, toplam 850 bin lira fiyata sahip 3 artı 1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle yapılabilecektir. Bu kampanyamıza, İstanbul’da hane geliri 18 bin liranın, diğer illerde 16 bin liranın altında olan her vatandaşımız başvurabilecektir. Belirlenen toplam bedelin yüzde 10’u peşin alınacak taksit ödemeleri ise sözleşmenin imzalanmasıyla başlayacaktır. Kamunun ciddi kaynak ayırarak önemli fedakârlıklarda bulunarak yürüttüğü bu projeleri ticari kazanç kaynağı hâline getirmek isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kampanyayla birlikte ilk defa vatandaşlara, altyapıları ve imarı hazırlanmış ev yapmaya hazır arsa alternatifi de sunduklarını belirterek şunları kaydetti: “Böylece, düşük gelir grubuna mensup vatandaşlarımıza şehirlerin çeperlerinde kendi evlerini yapma imkânı sağlıyoruz. İlk etapta yedi ayrı bölgede belirlediğimiz bu arsalar, piyasa fiyatlarının çok altında bir bedelle ve faizsiz bir şekilde vatandaşlarımıza satılacaktır. Arsayı alan vatandaşımız burada, belirlenen projeye uygun şekilde ve belirlenen süre içinde kendi evini yapabilecektir.”

Editör: TE Bilişim