Bor İlçesi Balcı Köyünde  43 yıldır aralıksız muhtarlık yapan Mehmet Arıcı (70), bir sonraki seçimlerde çekilme kararı aldı.
 
İlçeye bağlı Balcı köyünün muhtarı Mehmet Arıcı, 1968'den beri aralıksız görevini sürdürüyor. Dedesi ve babasının da köylerinde uzun süre muhtarlık yaptığını ifade eden Arıcı, artık yaşlandığını ve sağlık sorunları nedeniyle bir daha ki seçimlerde aday olmayacağını belirtti.
 
 Muhtarlık görevine babasının isteği üzerine başladığını ifade eden Arıcı, şunları anlattı:

"Cumhuriyet kurulduktan sonra dedem köyümüzün muhtarı olmuş. 15-20 yıl dedem muhtarlık yaptıktan sonra 4 yıl köyden başka birisi muhtarlık yapmış. Daha sonra babam muhtar olmuş. 1950-1960 yıllarında yine dedem muhtarlık görevini devralmış. Ancak, 1960 ihtilalinde dedemin muhtarlığı düşmüş, babam ve dedeme siyasi yasak gelmiş. Yine bir dönem başka biri muhtarlık yaptıktan sonra, babam (hakkımı helal etmem, geleceksin muhtar olacaksın) dedi. O dönem, Ankara ve İstanbul'da hurdacılık yapıyordum. 1968'de girdiğim seçimlerde muhtar seçildim, o gün bugündür aralıksız görevimi sürdürüyorum. Bazı dönemler karşıma rakip çıktı, ama hep ben seçildim. "


Görevinin hakkını verdiğini ve köyün tüm sorunları ile yakından ilgilendiğini dile getiren Arıcı, yaşlandığını ve yorulduğunu, sağlık sorunları nedeniyle bir daha ki dönemde yeniden muhtar adayı olmayacağını kaydetti.


Balcı Köyü'nün 43 yıllık muhtarı Mehmet Arıcı'nın 10 çocuğu ve toplam 27 torunu bulunuyor.
 







Editör: TE Bilişim