Çimsa, Niğde’de sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında bu yıl da bir köy okuluna yeni anasınıfı kazandırdı. Çimsa Niğde Fabrikası ve iş ortaklarının katkılarıyla Niğde Yeşilova Köyü İlkokulu'nun anasınıfı baştan aşağı yenilendi. Yenilenen anasınıfının açılışı, 13 Kasım Cuma günü, Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçkun, Niğde Milli Eğitim İl Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Bayrak, Yeşilova Köy Muhtarı Metin Erdem ve Çimsa Niğde Fabrika Müdürü Dr. Adnan Güven’in katılımıyla gerçekleşti.


Çimsa tarafından yapılan açıklamada “Köklü kurumsal kimliğiyle, ülkemizin toplumsal yanı en güçlü kurumlarından biri olan Çimsa olarak, yaşadığımız toplumun yaşam kalitesinin yükselmesine katkıda bulunmak, çalışanlarımıza, ailelerine, yerel toplum ve paydaşlarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek hedefleriyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu bağlamda çimento üretim ve satışı yanında birçok sosyal sorumluluk projelerine imza atmaktayız. Bizim için önemli bir yere sahip olan Niğde’de değer yaratan ve kalıcı olan sosyal sorumluluk çalışmalarını desteklemeye devam ediyoruz. Çimsa olarak okul öncesi eğitimin öneminin bilincindeyiz. Çimsa olarak 2010 yılında ilk olarak Alihoca Köyü ile başladığımız anaokulu yenileme projesi kapsamında sırasıyla Eminlik Kasabası, Bademdere Kasabası, Hüsniye Köyü, Çarıklı Köyü ve bu yıl da Yeşilova köyü dahil olmak üzere 6 köy okulunun tadilat ve yenilenmesini gerçekleştirdik. Okul öncesi eğitimin çocuklarımızın okul yaşantısında önemli etkileri olacağını göz önünde bulundurarak, her yıl bu çalışmayı şirket kaynaklarıyla birlikte, tüm çalışanlarımız, müşterilerimiz ve iş ortaklarımızın ortak girişim ve gayretiyle gönüllü olarak gerçekleştirilmesi bizi mutlu ediyor. Aynı zamanda, Niğde’de gurur duyduğumuz ‘Yaz Çocukları’ sosyal sorumluluk projemize Yeşilova Köyü çocuklarını da dahil ederek 2016 yılında sürdüreceğiz” diye belirtildi.


Yenileme projesi kapsamında, Yeşilova Köyü İlkokulu'nun anasınıfının modernizasyonu gerçekleştirildi. Ayrıca, ilköğretim sınıfının tadilatı, boyanması ve panoların yenilenmesi, öğretmen odasının tadilatı, boyanması ve yerin laminant yapılması, okul girişi ve merdivenlerin karo ile yenilenmesi, Atatürk köşesinin yaptırılması, girişe engelli rampası ve merdiven çıkışlarına korkulukların yapılması, sınıflarda sobaların kaldırılarak okula katı yakıt kat kaloriferi sisteminin yaptırılması, çevre düzenlenmesi, tuvaletlerin tamamen yenilenmesi, ana sınıfının modernizasyonu, tüm binanın aydınlatma armatürleri değiştirilmesi, bina dış cephesinin tadilatı ve boyanması ile birlikte okul binasına ek olarak kazan dairesi yapılması çalışmaları desteklendi.


Çimsa hakkında

Türkiye’de sanayinin önde gelen kuruluşları arasında yer alan Çimsa, 1972 yılında kurulmuştur. Çimsa bugün, Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde ve Afyonkarahisar’da bulunan 5 entegre fabrikası, Ankara’da bulunan bir öğütme tesisi, Marmara terminali ve Malatya Çimento Paketleme tesisiyle faaliyetlerini sürdürmektedir.

Beyaz çimento alanında dünyanın ilk iki markasından biri olan Çimsa, Hamburg (Almanya), Trieste (İtalya), Sevilla ve Alicante (İspanya), Gazimagusa (KKTC), Köstence (Romanya) ve Novorossiysk’de (Rusya) bulunan terminalleriyle uluslararası bir çimento üreticisidir.


Çimsa, pazar odaklı yaklaşımı ve geniş dağıtım ağıyla müşterilerinin ürün ve hizmet ihtiyaçlarını eksiksiz ve zamanında karşılamaktadır. Paydaşlarının güvenilir bir iş ortağı olarak, gelecek nesillere uzanacak yaşam alanları ve altyapıları için gerekli malzemeleri sağlamaktadır.


Çimsa, gri çimentonun yanı sıra ürettiği beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosu gibi özel ürünlerle de inovasyon konusunda Türkiye’de çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük etmektedir. Tüm paydaşlarına değer yaratan ve karlı büyümeye odaklanan Çimsa, bunu gelecekte de sürdürmeyi hedeflemektedir.

www.cimsa.com.tr

facebook.com/CIMSACEMENT

twitter.com/cimsacement



Editör: TE Bilişim