CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Baro Başkanı Av. Osman Çimen’i makamlarında ziyaret eden Gürer’e CHP İl Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve parti yöneticileri ile belediye meclis üyeleri Erdal Aydoğan ve Çağdaş Özmen eşlik etti.

CHP HEYETİ VALİ ŞİMŞEK’İ ZİYARET ETTİ

Gürer beraberindeki heyetin, Niğde’deki ilk ziyareti Niğde Valiliği oldu. Vali Yılmaz Şimşek’i makamında ziyaret eden Gürer, Vali Şimşek ile pandemi sürecinde yaşanan olumsuzluklar bu sürece ilişkin alınan önlemler ve il genelindeki vaka istatistikleri üzerinden değerlendirmelerde bulundular. Gürer, korona virüs salgınının neden olduğu pandeminin, ekonomik, sosyal ve psikolojik açıdan toplum üzerinde ciddi baskı oluşturduğuna dikkat çekti. Gürer, bu süreçte başta sağlık görevlileri olmak üzere, canla başla çalışan tüm kamu görevlilerine, teşekkür etti.

Vali Yılmaz Şimşek ise pandemi sürecinde alınan tedbirlere Niğde’de genel olarak riayet edildiğini, vaka sayılarının en aza indirilmesi için kamu görevlilerinin her türlü fedakârlığı göstermeye devam ettiğini vurguladı.

Ziyaret, diğer güncel olaylarının değerlendirilmesinin ardından sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sonlandı.

NİĞDE BELEDİYESİNE ZİYARET

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, il Başkanı Adem ve parti yöneticileri daha sonra Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’i ziyaret etti. CHP heyetinin, Niğde Belediyesi’ne gerçekleştirdiği ziyarete Niğde’nin sorunları konuşuldu.

Belediye Başkanı Özdemir, pandemi sürecinin başladığı andan itibaren çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Başkan Özdemir, Kent Meydanı Projesi, eski sanayi sitesinde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm uygulaması ve Kale Projesi’yle ilgili olarak da CHP Milletvekili Gürer’i bilgilendirdi.

Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Başkan Özdemir’e esnaf ve vatandaşlardan gelen talepleri aktardı.

NİĞDE BAROSUNA ZİYARET

CHP’li vekil Ömer FETHİ Gürer ve CHP heyeti daha sonra Baro Başkanı Av. Osman Çimen’i makamında ziyaret etti. Milletvekili Gürer ve Av. Osman Çimen 80 ilin Baro Başkanının, hayata geçirilmesi planlanan ‘çoklu baro’ sistemine karşı Ankara’ya başlatılan ‘Savunma Yürüyüşünde yaşanan olaylarda ilgili görüş alışverişinde bulundu.

CHP Milletvekili Gürer, çoklu baro sisteminin kabul edilemez olduğunu belirtip hukukun üstünlüğü önemine değindi. Gürer ayrıca, Baro Başkanlarının Ankara’ya başlattığı yürüyüşün engellenme girişiminin de üzüntü verici ve düşündürücü olduğunu ifade etti.

Niğde Baro Başkanı Av. Osman Çimen ise, Ankara yürüyüşünde polis engeliyle karşı karşıya kaldıklarını hatırlatarak, “Biz çoklu baro sisteminin neden olabileceği olumsuzlukları anlatmak ve bununla ilgili görüşlerimizi aktarmak için gittiğimiz Ankara’da bir polis barikatıyla karşılaştık. Çoklu sistem düşüncesi ne kadar yanlış ise bu düşünceye karşı olduğunu bildirmek için Ankara’ya yürüyen Baro başkanlarının gördüğü muamele de o kadar yanlıştır” ifadelerini kullardı.

Av. Osman Çimen ayrıca CHP Milletvekili Gürer ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti de ifade etti.

Editör: TE Bilişim