Türk Chopper Motosiklet Kulübü, Niğde'deki üyelerini ziyaret etti. 

Adana Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri, Niğde'deki üyelerini ziyaret ederek, şehir merkezinde Niğde’nin tarihi yerlerinde birlikte sürüş yaptı. TCMK Niğde İl Başkanı Ali Kılıçdoğan, “Kulübümüz Niğde'de kurulum aşamasında sayımız 10’a ulaştı. TCMK olarak misyonumuz chopper, custom, cruiser tarzı motorların birleştiği, en doğru bilgin edinildiği, her türlü hava şartlarında, toplu ve güvenli sürüş imkanının sağlandığı bir kulübüz. Biz motoru serseri aracı görüntüsünden çıkarmak için bu kulüpteyiz. Trafik kurallarına uyarak kask, mont, dizlik, eldiven olmadan trafiğe çıkmıyoruz. Markete giderken bile kaskımızı takıyoruz. Kulübe üye olmak için belirli zaman ve süreç içerisinde üye alımı yapıyoruz. Bu zaman zarfında bu kişiyi tanıyoruz o da bizi tanıyor. Bizimle birlikte toplu sürüş yapıp yapamayacağına bakıyoruz.
Bizevimize almayacağımız insanı kulübe üye yapmıyoruz. Şartları yerine getirdiği zaman kişiye önce çaylaklık yeleği veriyoruz. Devam eden süreçten sonra kilometre sayacı yükseldikçe yeleğine rozetler takıyoruz. Halk öncelikle bize öcüymüşüz gibi bakıyor ama tanıdıkça bu görüntü değişiyor. İlk başlardaki tepki şuan yok biz trafikte kurallara uyuyoruz ve serseri gibi motor kullanmıyoruz” şeklinde konuştu.

TCMK Niğde üyesi Cem Düzgün ise, “Bizim amacımız gerçekten eğitimli insanların ailelerimizle bir araya gelmemizdi. Gruba katılmadan önce ben 'ailemle gelebilir miyim' diye sordum ve İl başkanımız eşiyle çocuklarıyla bize sorunun cevabını verdi. Niğde küçük bir yer ilk tepkiler gerçekten yadırgandık. Şuan 10 kişiyle eşlerimizle kız arkadaşlarımızla beraber geziyoruz. TCMK Niğde olarak insanları bilinçlendirip iyi örnek olmak. Yavaş yavaş halk bize alışıyor” dedi. 


Kulübün en yeni üyesi Fatih Mehmet Adaş ise, “Kulübün en yeni üyesiyim. Arkadaşlarım daha önce grup halinde motor sürüyorlardı. Türk chopper kulübü Türkiye’nin en büyük kulübü. Bu yelek üzerinde herkes saygı gösteriyor. Birlikteliğimiz gücümüz kimseyi arkada bırakmıyoruz sloganıyla bu kulübe katıldım. Kulüpte motoru nasıl kullanırız teknik detaylar anlatılıyor, bu da çok faydalı oluyor” diye konuştu. Kulüplerinin genel merkezinin 2007'de kurulduğunu ifade eden Adana Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyesi Barbaros Açan da; "Adana Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleriKulübümüz 2007 yılında İzmir’de kuruldu ve diğer illerde kurulmaya başladı.

2013 yılında kulübe katıldım mümkün oldukça birlikte motor süremeye çalışıyoruz. Niğde kurulum aşamasında Adana olarak onları destekliyoruz” dedi.


Editör: TE Bilişim