Niğde Kahveciler odası başkanı Kadir Yamaner, koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 yıl önce kapatılan Kıraathane ve kahvehaneler, kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Kontrollü normalleşme açıklaması neticesinde Kıraathane ve kahvehanelerin müşteri almaya başladıklarını, Koronavirüs tedbirleri kapsamında oyun oynama yasağının devam ettiğini söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasına göre, yüksek riskli iller arasında yer alan Niğde’de 1 yıl önce Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan kahvehaneler kapılarını tekrar müşterilerine yüzde 50 kapasite ile açtılar. Alınan yeni kararların ardından düşük ve orta riskli iller için bazı kısıtlamalar kaldırılırken yüksek ve çok yüksek riskli iller için kısıtlamaların pek çoğu devam ediyor. Kahvehanelerde oyun oynamak henüz serbest değil. Koronavirüs tedbirleri kapsamında oyun oynama yasağı devam ediyor.

Bir yıl aradan sonra tekrar işyerlerini açtıklarını belirten Niğde Kahveciler odası başkanı Kadir Yamaner; “ öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim. 1 yıldır bilindiği üzere koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatmıştık. Kontrollü normalleşme süreci kapsamında kabine toplantısı sonrası kahvehanelerin yüzde 50 kapasite ile açılacak açıklaması sonrası bugün iş yerlerimizi açtık. Masalarımızı sosyal mesafeye göre ayarladık, girişlere dezenfektanlarımızı koyduk. Şuanda kahvehanelerimizde sadece çay vb. gibi içecekler içilecek olup oyun oynanması halen yasak. Buradan tüm kahvehanecilerimize hayırlı olsun. İlimiz sarı kategoriye döndüğü zaman daha da rahat olacağız, daha rahat çalışacağız ve kapasitemiz aratacak. Esnafımızdan ricamız kahvehanelerde ve çay ocaklarında sosyal mesafeye, temizliklerine ve maske kullanımına dikkat etmeleri gerekmektedir. Maskesiz kimseyi almamaları gerekiyor. Mesafe konusunda çok dikkatli olacaklar. Sabah 07.00 da dükkanlarını açacaklar, akşam 19.00 dedi mi kapatacaklar. Pazar günleri yasaktan dolayı dükkanları kapalı kalkacaklar. Cumartesi günleri dükkanlarını açabilecekler. Daha çok rahatlamamız için bu kuralları uymaları lazım. Müşterileri dükkana alırken daha temkinli olacaklar. Bu hastalık bittiği zamanda bizlerde rahat edeceğiz. Bizler esnaflar olarak vatandaşlarımızdan isteğimiz Maske, Mesafe ve temizlik konularına dikkat edip ilimizi yüksek riskli iller arasından kurtarmalıyız” dedi.

Editör: TE Bilişim