1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası önceki gün Kültür Merkezinde Niğde Müftülüğüne bağlı din görevlileri ile vatandaşların da katıldığı bir programla kutlandı.

Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar, Camiler ve Din Görevlileri Haftasıyla düzenlenen programda bir de konferans verildiğini söyledi. Hafta dolayısıyla bir dizi etkinlik planladıklarını kaydeden İl Müftüsü Çınar, dolu dolu geçecek etkinliklerin yanı sıra program çerçevesinde müftülük tarafından merkez ve taşra müftülüklerince hafta boyunca tüm camilerde bakım, onarım ve temizlik kampanyaları yapılacağını söyledi.
İl Müftüsü Hasan Çınar’ın verdiği bilgiye göre etkinlikler kapsamında hastane, hapishane, huzurevi, çocuk yuvası, esnaf, resmi kurum ve kuruluş ziyaretleri gerçekleştirilecek.

Camilerde kütüphane düzenleme çalışmaları, kadın, çocuk ve engellilerin yapılan hizmetlerden yararlanabileceği mekânların oluşturulacağı Camiler Haftası'nda ücretsiz kitap dağıtımı, konferans, panel, seminer,  Cami Ve Kuran Kursları açılışları, sinevizyon gösterimi, televizyon ve radyo programları, hatim ve mevlit programları yapılacak. Faaliyetler kapsamında başarılı görevlilere teşekkür belgesi, yıl içinde emekli olan görevlilere ise plaket verilecek.

BOR İLÇESİNDE DE  KUTLAMALAR YAPILDI.

Camiler ve Din Görevlileleri Haftası kapsamında Bor İlçemizde de hastane, huzurevi, şehit aileleri ve çeşitli resmi kurumlar ziyaret edildi. Vefat eden din görevlilerinin ruhuna hatim ve mevlit programları yapıldı. İlköğretim okulları arasında şiir yarışması ile erkek din görevlileri arasında masa tenisi turnuvası düzenlendi.

Editör: TE Bilişim