Halkların Demokratik Partisi Niğde İl Eş Başkanı Göksel Rıza Özkan, “  Çalışan Gazeteciler gününde onlarca gazetecinin tutuklu olması, Türkiye’nin büyük ayıbıdır ve basın tarihi için ise kara bir lekedir. “dedi.

 

Göksel Rıza Özkan açıklamasında şu görüşlere yer verdi.; 

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Çalışan Gazeteciler günü buruk bir şekilde kutlanıyor.

 

     Bugün Türkiye’de yazılı ve görsel medyada çalışmak, halkın haber alma ihtiyacını demokratik ve tarafsız bir şekilde gerçekleştirmek her dönemden daha zorlu.

 

    AKP iktidarını rahatsız eden haberlere imza atmanın bedeli işsiz kalmak; muhalif medyada haber yapmanın, eleştirel olmanın, hele hele Kürt medyasında çalışmanın bedeli ise tutuklanmak olabiliyor.

 

      Ancak gazetecilerin sorunları bunlarla da sınırlı değil. Her emekçinin evrensel ve tartışmasız olan, engellenmemesi gereken toplu sözleşme, sendikal örgütlenme vb. gibi demokratik temel hakları gazeteciler için adeta yok sayılıyor. Bu hakları kullanmaya çalışanlar baskılarla, tensikatla karşılaşıyor.

 

     Türkiye’nin gazeteciler için dünyanın “en büyük hapishanesi” olduğu ve bunun özellikle “Kürt sorunu konusunda hükümeti eleştiren gazeteciler” için geçerli olduğu belirtiliyor. KCK adlı davalarda tutuklu ve tutuksuz yargılanan gazeteciler bunun çok açık örneğidir.

 

     Çalışan Gazeteciler gününde onlarca gazetecinin tutuklu olması, Türkiye’nin büyük ayıbıdır ve basın tarihi için ise kara bir lekedir.

 

     Gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, özlük haklarının genişletilmesi, sendikal örgütlülüğün önündeki engellerin kaldırılması, basın emekçisini tehdit eden Terörle Mücadele       

Kanunu ve TCK’daki maddelerin değiştirilmesi öncelikli taleplerdir.

 

      Basın emekçilerinin sorunlarının ve taleplerinin takipçisiyiz. Tek suçları gazetecilik olan basın emekçilerinin tutukluluğuna bir an önce son verilmelidir. Bu olumsuz koşullarda da olsa Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

 

 

Editör: TE Bilişim