Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olağan genel kurulunu yaparak, yeni yönetim görevine resmen başladı. Suna Özmen’den sonra Ahmet Server Işık başkanlığa seçildi.


Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK

 

1997 yılında Suna Özmen ve arkadaşları tarafından Niğde Şubesi kurulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği , Pazar günü saat 13:00’da Hüdavent hatun Düğün Salonu’nun da olağan genel kurulunu yaparak yeni yönetimini seçtiler.

220 üyenin 125’nin katıldığı kongrede Başkan Suna Özmen dernekte 3 dönemdir başkanlık yaptığını ifade ederek; Bu gün  derneğimizin   projelerinden  çok kısa bir şekilde bahsedeceğim ;

Niğde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Cumhuriyetimizin temel değerlerini korumak, çağdaş eğitim yoluyla, çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak,

insan hak ve özgürlüklerini yaygınlaştırarak demokrasimizin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 1997 yılından beri tam 16 yıldır 220 üyesiyle  çalışmalarını sürdürmektedir.

Projelerimiz:

 1. “anasınıfları ve oyun parkları” projesi

2.üyelerimize ve öğrencilere  yaz tatili ve gezi projesi

3.” Bin çiçek açsın, bin fikir yeşersin” yani

    kitaplık oluşturma ya da var olan kitaplıkları

    zenginleştirme  projesi

      4. Orda bir okul var uzakta” projesi

    5. Burs projesi:

             

 Üniversite, ilk ve ortaöğretim kız çocuklarına yönelik burs desteği  projeleri ile şimdiye kadar 760 öğrenciye eğitimlerini sürdürmeleri için, burs olanağı sağladık. Şu anda Aktif bursu devam eden 350 Kadelen kızımız ayda 75.00 TL ve  85 Üniversite öğrencimiz ayda  150.00TL. ile bursları devam etmektedir.

 

Kalan öğrencilerimiz de burslarına, ya başarısız olduğu için  ya da üniversiteye tekrar hazırlanmak istediği için bursuna ara verilmiştir ancak üniversite kazanınca ya da  başarılı olunca bursu devam edecektir, bizler bu öğrencilerimizle ilşkimizi koparmıyoruz.

Bursların büyük bir çoğunluğu genel merkez tarafından sağlanmaktadır.

Bu burslardan  31  i Niğde’den dostlarımız tarafından  verilmektedir.

Buradan onlara teşekkür ediyoruz, ayda 100.00 TL. bursveren  için  3 kğ. et parasıdır, ancak bu öğrenciler devletten aldıkları 240.00 TL. ve derneğin verdiği 100.00TL. ile bir ay geçiniyorlar.  

Değerli Arkadaşlar derneğimiz sadece burs veren bir dernek değil,

Başarı durumlarını izleyen, zayıf oldukları derslerde destek veren,

ayni zamanda bu kızlarımızın sosyal, kültürel, gelişimlerini sağlayan,

onları geleceğe hazırlayan, bir meslek sahibi olmları ve  kendi ayakları üstünde durmalarını sağlamak olduğu için,  6. sınıfta bize gelen Çağdaş Yaşamla tanışan bu kızlarımızı üniversiteyi bitirip meslek sahibi olsalar dahi ilişkimiz devam ediyor…

Başımızdaki iktidar, hazırlamakta olduğu uydurma anayasayı meclisten çıkarıp başkanlık sistemine geçiş yolu aramaktadır.

Cumhuriyetimizin temel köşe taşları ve tüm anayasal kuruluşlar birer birer değiştirilmek,  kaldırılmak isteniyor ya da, belli hedeflere varmak için yeni düzenlemeler getiriliyor,

Sayın Başbakan Türkiye'yi bırakıp Afrika'nın Asya'nın Müslüman Ülkelerin lideri olma gayreti içinde her ay bu ülkeleri geziyor.

Amacı da hedefi de belli:

Atatürk'ün laik cumhuriyeti yerine İslam Cumhuriyeti kurmaktır. 

Böylelikle laik Cumhuriyetten ve Atatürk'ten intikam almak sevdasındadır. 

Bu durumda bütün sivil toplum örgütleri bu tehlikeyi görüp onlara fırsat vermemek için mücadele etmelidir.  Bu mücadelenin daha önce örneğini veren Genel Başkanımız Sayın Türkan Saylan gibi her birimiz Türkan Saylan olup Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği içinde ya da yanında yer alarak;   Atatürk Cumhuriyetini kimseye teslim etmememiz gerekir. “ diyerek geçmiş dönemlerde kendisine destek olanlara teşekkür etti.

Yeni Yönetim Gençleşti…

Suna Özmen’in konuşmasından sonra dernek faaliyetlerinin ibrası ve oylanmasından sonra tek liste halinde hazırlan yeni yönetim oylamaya sunuldu. Dernek Başkanlığına Ahmet Server Işık seçilirken, yönetim kurulu üyeleri Elife Yüce, Ayşe Göncü, Funda Sungur, Sultan Bilgili, Semra Kurucu, Gökhan Özbek’ten oluştu.

Denetleme kuruluna Ahmet Çetiz, Mehmet Ali Bozdemir ve Seyfi Çetin seçilirken, Onur Kuruluna Abdurrahman Samaka, Mehmet Duruöz, Süleyman Açıkgöz’den oluştu.

Genel Merkez Delegesi’ne Ahmet Server Işık, Suna Özmen, Meliha Ünlü, Aliye Baykal ve ayşe Göncü’den oluştu.

Yeni yönetim kurulu ilk toplantısının Salı günü dernekte yapması bekleniyor.





















 

Editör: TE Bilişim